Martin Hašek
25. března 2024 • 16:50

Maratonkyně běžely ve Stromovce s prezidentem. Řekl jim, že v kanceláři…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě elitní české běžkyně se o víkendu proběhly s prezidentem Petrem Pavlem. Marcela Joglová, účastnice olympijského maratonu v roce 2020 v Sapporu, a Moira Stewartová, která se maraton poběží letos na OH v Paříži, se s hlavou státu potkaly během veřejného běhu v pražské Stromovce. „Prozradil nám, že má v kanceláři běžecký pás, a když nemůže ven, nebo nechce svolávat ochranku, tak běhá v kanceláři,” usmívala se Joglová.



Za akcí v pražské Stromovce, na kterou mohl přijít kdokoliv, stála iniciativa Impakt sdružující zástupce mladých lidí pod záštitou prezidenta republiky. „Oslovili mě na poslední chvíli, nicméně je to pochopitelné, protože podobné akce s prezidentem nemohou oznamovat s velkým předstihem,” vysvětluje Joglová.

Obě běžkyně vedly rozcvičku před zhruba tříkilometrovým během, kterého se zúčastnily dvě stovky lidí.

„Měla jsem opravdu radost, že jsem byla zrovna v Praze a mohla se této akce zúčastnit a osobně se setkat s panem prezidentem. Navíc jsem měla i to štěstí, že jsem s ním mohla prohodit i pár slov. Toho si opravdu vážím,” pokračuje Joglová. „Pan prezident mi říkal, že je pohyb strašně důležitý, a proto se snaží udržovat. Při prezidentování sice nemá příliš času, ale přesto si najde pravidelně chvilku.“

Pavel dává svou náklonnost ke sportu pravidelně najevo. Už si například zajel Krumlovský vodácký maraton nebo sednul do deblkajaku s bývalým reprezentantem Tomášem Slovákem.

„Když pan prezident nemůže ven, nebo nechce svolávat ochranku, tak v kanceláři naskočí na běhací pás,“ líčí Joglová. „Na další témata už jsme neměli prostor, ale říkal mi ještě, že mu běhání přináší pocit štěstí a bere běh jako chvilku pro sebe, při které má prostor poslouchat podcasty.“

Česká maratonská rekordmanka Moira Stewartová o závodu ve Valencii, trénincích i olympiádě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud