Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Femtech: Jak technologie formuje budoucnost ženského podnikání

Vstupte do světa femtech, inovativního průmyslu, který kombinuje technologie a ženské zdraví. Zjistěte, jak tyto technologie překonávají tabu a otevírají nové možnosti pro ženy všude.
femtech
Pojem FinTech je složeninou slov finance a technologie.

Female technology, je rostoucí průmyslový segment na křižovatce technologií a ženského zdraví. Tento sektor, který se začal formovat relativně nedávno, se rychle stává dynamickým polem, kde inovace napomáhají řešit specifické potřeby a výzvy ženského zdraví. Od reprodukčního zdraví, menstruačních cyklů, těhotenství a menopauzy až po obecné wellness a zdravotní péči – femtech překonává dlouholetá tabu a otvírá dveře k lepší péči, vzdělávání a osvětě pro ženy po celém světě.

FemTech jako nový obor

1. Překonávání tabu a šíření osvěty: Mnohé aspekty ženského zdraví byly tradičně opomíjené nebo považované za tabu. Femtech aplikace a platformy přinášejí témata, jako jsou menstruace, menopauza nebo sexuální zdraví, do popředí a umožňují otevřenou a informovanou diskusi.

2. Personalizovaná péče a sledování: S pomocí nositelných technologií, mobilních aplikací a AI umožňuje femtech ženám sledovat a analyzovat jejich zdravotní stav s bezprecedentní přesností. Od sledování menstruačního cyklu, plodnosti až po specifické zdravotní stavy, jako je endometrióza, nabízejí tyto technologie personalizovanou péči a důležitá data pro lepší porozumění vlastnímu tělu.

3. Zlepšení přístupu k péči: Femtech rovněž zpřístupňuje zdravotní služby ženám v odlehlých nebo znevýhodněných oblastech, kde tradiční zdravotní péče může být omezená. Telemedicína a online konzultace umožňují ženám přístup k odborné péči, aniž by musely opustit svůj domov.

4. Podpora ženského podnikání: Femtech je jedním z mála průmyslových odvětví, kde ženy hrají klíčovou roli nejen jako zákaznice, ale i jako zakladatelky a vedoucí pracovnice. Tento sektor poskytuje platformu pro ženy v technologiích a podnikání, aby rozvíjely inovace zaměřené na ženské zdraví a wellness.

5. Výzkum a vývoj: Investice do femtech rovněž podporují výzkum a vývoj v oblastech ženského zdraví, které byly dříve přehlíženy. To zahrnuje vývoj nových léčebných metod, diagnostických nástrojů a zdravotnických zařízení speciálně navržených pro ženy.

K TÉMATU  Jsou pomocníci na úklid oken skutečně užiteční? Vyzkoušeli jsme

Digitální platformy pro ženy nejenže formujÍ budoucnost ženského podnikání, ale také znamenÍ revoluci v péči o ženské zdraví. Díky odvaze a inovacím v tomto sektoru se otevírají nové možnosti pro ženy všude na světě, aby žily zdravější a plnější životy. Jde o přelomový moment, kdy technologie a ženské podnikání jdou ruku v ruce, aby přinesly pozitivní změnu ve světě.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Příběhy úspěchu ve světě technologií a internetu

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Skřípe vám to tak nahlas, že to musí být slyšet i u sousedů? Možná je to tím, že místo společně tráveného času koukáte raději do mobilu. Svůj podíl viny na tom může nést i to, že chod domácnosti stojí výhradně na vás!
Léto už je v plném proudu a s ním i více či méně nutné doplňování a obměňování šatníku. Co by ale v sestavování našeho šatníku na teplé měsíce mělo hrát největší roli, jsou materiály oblečení. Víte, které jsou ty nejvíce vhodné na léto, a kterým je lepší se v obchodě raději obloukem vyhnout?
Svatební sezóna je před námi. A tak si položme společně otázku: Na co vzpomínáme, když jsme byly na kamarádčině svatbě? Většina z nás si vybaví nevěstiny šaty, účes, vizáž... Co si budeme povídat - muži tohle moc neřeší. Maximálně se vyjádří, že to bylo fajn nebo že se přejedli. Zeptali jsme se svatební specialistky, na čem by se o svatbě rozhodně šetřit nemělo, abyste pak nebyly zklamané.
Letošní léto patřilo bezesporu k těm nejparnějším. Teploty se šplhají přes hranici třiceti stupňů a koupaliště či vodní nádrže hlásí absolutně plno. Zatímco na zmíněných místech se můžeme zchladit ve vodě, doma přemýšlíme nad tím, jak se osvěžit. V každém pokoji domácnosti je totiž snad ještě větší teplo než venku, a tak řada lidí uvažuje nad koupí klimatizace. Je však pravdou, že klimatizace není zrovna levná záležitost a mnohým může toto zařízení udělat velkou čáru přes rozpočet. Proto raději investujte do pokojových rostlin, které zvládnou udržet v interiéru velmi přijatelné klima, i když venkovní teploty dosahují rekordních hodnot.
Mláďátka jsou vždycky roztomilá, a platí to nejen o těch zvířecích. Tihle rozpustilí mazlíčci vám zaručeně zvednou náladu, a někteří z nich úplně volají o to si je pochovat.
Přijde vám, že doma máte věčný nepořádek, i když uklízíte celý den? Pak někde zřejmě děláte chybu. Nemusíte se každý den ztrhat, abyste měla doma alespoň zdánlivě uklizeno. Stačí jen znát ty správné vychytávky.
Rozhodli jste se zatočit s přebytečnými kily po porodu a začít běhat s kočárkem? Jistě je to ideální varianta jak dělat něco pro sebe a při tom zabavit i vašeho potomka aniž byste museli složitě shánět hlídání. Mimo standartní výbavy na běh je však důležité vybrat i správný kočárek, který splní všechny vaše kritéria a očekávání.
Rostlinná mléka jsou skvělou alternativou kravského mléka, a to hlavně pro ty, kterým mléko živočišného původu nedělá dobře, pro lidi s alergií nebo intolerancí na živočišné mléko. Zároveň existuje mnoho lidí, kteří si rostlinné mléko prostě zamilovali a pijí ho i bez zdravotních problémů.
Jaro s sebou nenese jen hromadu sluníčka, ale především alergie, které nepatří k tomu nejmilejšímu. Když všechno kolem nás začne kvést, ve vzduchu se rázem začne vznášet větší množství pylu, což vede k alergickým reakcím. Pojďme si prozradit, co na sennou rýmu a další projevy alergie zaručeně zabírá.
Brambory si umíme představit jako přílohu prakticky k čemukoli. Dáváme si je vařené ve slupce i bez, milujeme je v podobě bramborové kaše, někdy dostaneme chuť na brambory pečené v troubě.
Skočíte si občas se svým partnerem na jedno točené, nebo si spolu u televize vychutnáte archiv z vinných sklípků? Pak si můžete gratulovat, protože vaše soužití asi jen tak něco nenaruší. Tedy alespoň tohle se teď povídá ve vědeckých kruzích.
S chutí upravujete nebo měníte interiér, ale nechcete, aby vás takové změny přišly příliš draho? Tady je pár šikovných vychytávek, jak na to. Těchto 13 nápadů vám umožní jednoduše přizpůsobit domov vašim představám. Inspirujte se!

Výběr článků

Vaše dcera nebo syn jsou v klidu, zatímco vy už čtrnáct dní před nástupem do školy vůbec nespíte? Nejspíš z toho máte větší stres než oni sami. A není divu. Zatímco jejich úkolem je jen včas vstávat a dobře se učit, vaše práce čítá, aby měli prostředí, v němž se budou cítit dobře a ve kterém se budou učit jedna radost.
Horký dech v polštářích se někdy může proměnit v nudný čas u televize. Nenechte to dojít až takhle daleko a i po letech vztahu plujte na jiskřivé vlně plné šibalských úsměvů. Zábavu, vášeň a věrnost si můžete pojistit s těmito tipy! Už sundávejte podprsenku…

Nepřehlédněte

Období Vánoc je časem klidu a pohody, to však neplatí pro oslavy na Silvestra. Vedle zábavy, velkého množství alkoholu a hudby vás nejspíš neminou ani petardy, ohňostroje a rachejtle. Ale tato zábavní pyrotechnika s sebou nese mnohá nebezpečí úrazu, kterým je dobré se vyvarovat. Připravte se na komplikace a buďte nachystaní zasáhnout ve chvíli, kdy dojde k úrazu.
Mít dostatek kvalitního spánku je nesmírně důležité. Díky tomu se vaše tělo cítí lépe a mozek správně funguje. Mnoho z nás má ale s usínáním problém. A nejenom s usínáním, ale i s udržením kvalitního spánku po celou noc. Pokud spíme špatně, negativně to ovlivňuje možnost učení, snižuje kapacitu paměti, máme špatnou náladu a naše emoce jsou negativní. Co tedy pomáhá k lepšímu spánku?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek