Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

O Velikonocích by se mělo oteplit. Mohli bychom naměřit až 23 stupňů

Po chladnějším začátku týdne čeká Česko postupné oteplení. O Velikonocích ovlivní počasí velmi teplý vzduch od jihu, bude až 23 stupňů Celsia. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický Ústav.

Ve středu bude až dvacet stupňů

Nejchladnější bude v nadcházejícím týdnu noc na úterý. Teploty mohou klesnout až na minus tři stupně Celsia. Přes den se ale oteplí na 12 až 16 stupňů Celsia. Na většině území povane mírný vítr, na východě bude ale foukat silně. V nárazech dosáhne vítr rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

Ve středu se budou noční teploty pohybovat mezi pěti a devíti stupni Celsia, před den se vyhoupnou až na 20 stupňů. Bude jasno až polojasno, odpoledne a večer se ale zatáhne a ojediněle se objeví bouřky. Přes den může místy silně foukat. Vítr bude ale k večeru ustávat.

Ve čtvrtek ovlivní počasí přechodná studená fronta, která přinese teploty mezi 12 a 17 stupni Celsia. Bude oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami, které budou odpoledne ubývat.

Velikonoční víkend přinese oteplení

V pátek se ale opět oteplí. Na jihu Moravy očekávají meteorologové polojasno až oblačno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od 3 do 7 stupňů Celsia, nejvyšší denní pak od 15 do 19 stupňů. Foukat bude mírný jižní vítr.

Teploty budou stoupat i o svátečním víkendu. Od soboty do Velikonočního pondělí se vyhoupnou na 18 až 23 stupňů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, Velikonoce, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Velikonocích by se mělo oteplit. Mohli bychom naměřit až 23 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.