Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic představil environmentální vizi na 250 let i supervýkonná čerpadla

Na prestižním březnovém veletrhu Mostra Convegno Expocomfort (MCE) v italském Miláně představil Panasonic H&C Solutions další fázi své environmentální vize, kterou firma rozjela již v roce 1932.

Generální ředitel Panasonic Group Yuki Kusumi novináře na MCE zasvětil do environmentální vize skupiny, která je naplánovaná na 250 let a jejíž realizace začala již v roce 1932. Naplňování vize je rozděleno celkem do deseti fází - každá trvající čtvrt století - a klade si za cíl „prosperitu ve hmotě i mysli“. Probíhající čtvrtá fáze je věnována „řešení globálních problémů životního prostředí a nabízení zdraví, bezpečnosti a pohodlí zákazníkům“.

Kusumi se především zaměřil na představení iniciativy Panasonic s názvem GREEN IMPACT, která usiluje o bezuhlíkovou budoucnost. „Zejména v Evropě se domníváme, že elektrifikace topných zařízení prostřednictvím širšího využívání tepelných čerpadel je pro naplnění bezuhlíkové vize zcela zásadní. A proto vnímáme podnikání v oblasti vytápění a chlazení za jednu z hlavních činností Panasonic Group.“

V návaznosti na environmentální vizi představil Panasonic své novinky v segmentu HVAC. Především se zaměřil na vysoce výkonná tepelná čerpadla typu vzduch-voda z řady Big Aquarea M, která jsou ideální pro rezidenční projekty a komerční prostory.

Nové modely, které se budou vyrábět v západočeské Plzni, lze například snadno napojit na fancoily, podlahové vytápění, zásobníky teplé vody nebo radiátory. Dokážou ohřát vodu až na 75 °C při venkovní teplotě až -15 °C a hodnota topného faktoru je 4,66 při venkovní teplotě 7 °C. Jednotky Big Aquarea M jsou navíc šetrné k životnímu prostředí, jelikož využívají přírodní chladivo R290 s GWP na úrovni 3.

Více informací


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.

 
 
Reklama