Zavřít reklamu

Google v poslední době konečně věnuje větší pozornost uživatelskému rozhraní svých nativních aplikací. Do svých aplikací a ekosystému produktů zavádí jednotný vzhled a dojem. Chystaná změna designu Obchodu Play usnadní přístup k vyhledávání.

Loni v prosinci začal Google v Obchodě Play testovat umístění vyhledávací ikony na spodní liště. Nyní se zdá, že novinka se začíná dostávat k některým uživatelům. Někteří uživatelé zařízení Galaxy mohou tuto změnu vidět při příštím otevření obchodu. Určitě usnadňuje přístup k obrazovce vyhledávání, protože ta se nyní nachází blíže k vašim prstům.

Na spodní liště Obchodu Play nyní najdete pět ikon. Dříve zde byly čtyři ikony, a to Hry, Aplikace, Nabídky a Knihy. Nyní k nim tedy přibyla ikona pro vyhledávání. Když na ni klepnete, dostanete se na novou obrazovku, kde je vyhledávací panel nahoře, což je s ohledem na nové umístění vyhledávací ikony trochu zvláštní, a tato obrazovka také zobrazuje návrhy vyhledávání a populární vyhledávání aplikací a her z celého světa.

Tento nový design s sebou přináší nejnovější verze Obchodu Play (40.1.19-31), jak už ale bylo zmíněno, zatím jej podle všeho obdrželi jen někteří uživatelé. Než se dostane ke všem uživatelům, může to nějakou dobu trvat (přesněji až několik týdnů).

Dnes nejčtenější

.