Denník N

Ráno s NHL: Nový tréner ho nechá hrať inak, zrazu má životnú sezónu. Panarin chce odčiniť minuloročné play-off

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Artemij Panarin sa v posledných rokoch vypracoval na jedného z najlepších hokejistov na svete a už piatu sezónu po sebe je najproduktívnejším hráčom New Yorku Rangers. Teraz môže dokonca po prvýkrát v kariére pokoriť významnú hranicu 100 bodov.

Tretí najlepšie platený hráč NHL sa pritom do tejto pozície vypracoval z malého ruského mestečka Korkino, kde vyrastal v náročných podmienkach u svojich starých rodičov.

Okrem toho je o Panarinovi známe, že na rozdiel od drvivej väčšiny ruských hráčov v profilige kritizoval Vladimira Putina a, naopak, vyjadril podporu aj jeho opozícii.

V dvoch nočných zápasoch nehral žiadny Slovák.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa pravidelne venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania


Minulá sezóna sa skončila sklamaním

Už vlani sa o New Yorku Rangers hovorilo ako o jednom z hlavných kandidátov na zisk Stanleyho pohára. V Metropolitnej divízii si totiž poľahky zaistil postup do play-off a počas sezóny sa mu podarilo priniesť zaujímavé posily ako Patrick Kane či Vladimir Tarasenko.

Už v prvom kole ich však pomerne nečakane vyradilo New Jersey Devils. Panarin vtedy v siedmich zápasoch získal len dve asistencie.

„Cez leto budem musieť tvrdo trénovať. Viem, že dokážem hrať lepšie,“ povedal po rozhodujúcom zápase sklamaný Panarin.

„Keď si spomeniem na posledné play-off, tak sa mi hneď zhorší nálada. Základná časť by mi s tým ale mohla pomôcť. Chcel by som sa do toho znova rýchlo dostať a aj pozbierať nejaké úspechy,“ dodal už pred začiatkom súčasnej sezóny.

Tá sa zatiaľ vyvíja asi až nad očakávania New Yorku Rangers či samotného Panarina. Rangers sú 11 zápasov pred koncom základnej časti na čele celej Východnej konferencie o bod pred Floridou, Carolinou a Bostonom.

Prvenstvo si v nej už čoskoro budú môcť pripísať po 9 rokoch najmä kvôli tomu, že sa vedenie rozhodlo v lete vymeniť na trénerskom poste Gerarda Gallanta za Petera Lavioletta.

Gallant sa síce stal prvým trénerom v histórii Rangers, ktorý s tímom získal vo svojich prvých dvoch sezónach viac ako 100 bodov, Laviolette sa však zatiaľ javí ako tá správnejšia voľba. A to nielen pre mužstvo, ale aj pre Panarina.

Gallant totiž od neho vyžadoval zmenu herného štýlu a údajne ani ich vzťah nebol v úplnom poriadku.

„Laviolette Panarina od prvého dňa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie