Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Záchranné stanice živočichů dostanou od kraje dotace 3,5 milionu korun, využijí je na provoz i modernizaci

Celkem 3,5 milionu korun rozdělí Plzeňský kraj záchranným stanicím živočichů. Nejvyšší podporu 1,3 milionu korun obdrží ochránci přírody ve Spáleném Poříčí na projekt péče o handicapované živočichy. Přes milion dostane také plzeňský Dobrovolný ekologický spolek – ochrana ptactva (DES OP), který plánuje po 30 letech své existence celkovou modernizaci a rozšíření svého areálu.

„Tyto záchranné stanice pečují v rámci své činnosti o zraněné volně žijící živočichy. To znamená, že zajišťují péči o ně, ale i odchyt, deponaci, veterinární ošetření, nákup krmení a léčbu včetně nákladů na jejich zpětný návrat do volné přírody. Součástí činnosti záchranných stanic je také environmentální vzdělávání a osvěta, kterou zabezpečují nejen ve svých prostorách ale i na školách,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství Josef Bernard (STAN).

Podpora 400 200 korun zamíří k Českému svazu ochránců přírody (ČSOP) v Rokycanech. Celkem 733 700 korun obdrží také záchranná stanice v Tachově. Zároveň rada doporučila ke schválení další dvě dotace. První zamíří k ZO ČSOP Spálené Poříčí, které využije 1,3 milionu na projekt péče o handicapované živočichy. Druhou organizací je DES OP. Tu kraj podpoří částkou 1,07 milionu korun. I díky těmto financím bude moci spolek po 30 letek své existence začít s budováním nového zázemí. Současná stanice, která zachraňuje zvířata v Plzni i v dalších částech kraje totiž už nevyhovuje kapacitně, funkčně, ani současným normám. Stavba nového komplexu na dvojnásobném pozemku má začít letos na jaře, stavební povolení je na dva roky.

Slavná záchranná stanice živočichů chystá životně důležitou rekonstrukci a rozšíření léčebného areálu

Prvních 30 let existence má za sebou Dobrovolný ekologický spolek – ochrana ptactva (DES OP), provozující Záchrannou stanici živočichů Plzeň. Aktuálně největším cílem je vedle samozřejmé záchrany živočichů také rekonstrukce, modernizace a...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DES OP

Štítky záchranné stanice živočichů, podpora kraje, dotace, ekologie, ochrana zvířat, DESOP, ČSOP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranné stanice živočichů dostanou od kraje dotace 3,5 milionu korun, využijí je na provoz i modernizaci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.