Domov Novinky Endrick a túžba hrať na Bernabéu

Endrick a túžba hrať na Bernabéu

Po troch mesiacoch sa tínedžerský útočník vracia do hlavného mesta Španielska. Tentoraz odohrať svoj prvý oficiálny zápas na štadióne svojho budúceho klubu.

Autor: Marek Varga
0 komentár

Po strelenom góle pri víťazstve brazílskej reprezentácie proti Anglicku na legendárnom Wembley bude mať Endrick po prvý raz možnosť „oficiálne“ vstúpiť na ihrisko Estadio Santiago Bernabéu.

V polovici decembra minulého roka 17-ročný hráč počas voľna v Palmeiras navštívil Valdebebas a kráľovský štadión a stretol sa s Carlom Ancelottim a jeho budúcimi kolegami zo šatne po víťazstve 4:1 proti Villarrealu.

Počas tréningového kempu Canarinhos Endrick neskrýva spokojnosť s možnosťou zahrať si prvýkrát na Santiago Bernabéu.

„Je to ďalší sen, ktorý sa stal skutočnosťou. Ďalší skvelý štadión, na ktorom budú hrať dve školy svetového futbalu. Viem, že väčšina bude podporovať našich súperov, ale cítim, že nás všetci privítajú s veľkými sympatiami,“ povedal útočník v rozhovore pre oficiálne médiá Brazílskej futbalovej federácie.

„Myslím, že o tomto všetkom nemusím hovoriť [o Estadio Santiago Bernabéu – pozn. red.] Je to sen, ktorý som mal od malička – byť tu. Ďakujem Bohu, že som tu so svojou rodinou a všetkými ľuďmi, ktorí sú tu so mnou.“

„Myslím, že to bude veľmi veľký príbeh. O šesť mesiacov to bude veľký príbeh,“ povedal v rozhovore pre klubovú televíziu pred decembrovým zápasom proti Villarrealu.

O veľkom záujme, ktorý Endrickova návšteva Madridu vyvolala, svedčí aj to, že video, na ktorom je vidieť stretnutie futbalistu s Carlettom a hráčmi Realu vo Valdebebas, zverejnené 16. decembra 2023, malo v minulom roku najviac videní zo všetkých klubových publikácií (7,6 milióna).

To ukazuje, že Madridismo chce Endricka a v utorok večer ho dostane vo verzii Canarinha. O šesť mesiacov bude 17-ročný hráč žiariť v bielom drese.

zdroj: marca.com

Subscribe
Notify of
0 Komentárov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x