Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Místo lidí alkohol. Řidič autobusu vezl z Moldavska do Londýna alkohol, celníci na D1 zabavili přes 600 litrů

Celníci z Vysočiny ke konci minulého týdne kvůli kontrole zastavili zahraniční autobus, který jel po dálnici D1. Ten místo cestujících nezákonně převážel velké množství alkoholu. Konkrétně ho bylo více než 600 litrů.

„Autobus s moldavskou registrační značkou a chladicím přívěsem, ale také bez cestujících a s upraveným vnitřním prostorem pro spaní si vytipovala hlídka celníků ke kontrole ve čtvrtek 21. března na dálnici D1 ve směru na Prahu. Vozidlo nasměrovala do nedalekého areálu Celního úřadu pro Kraj Vysočina ve Stříteži u Jihlavy, kde proběhla kontrola zaměřená na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu," informoval novináře Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina. 

Doplnil, že v chladicím přívěsu bylo nalezeno několik krabic s lihovinami ve spotřebitelském balení s moldavskou kontrolní páskou a také PET lahve a dva KEG sudy, naplněné vínem.

„Alkohol vezu z Moldavska do Londýna." 

Řidič autobusu celníkům řekl, že přepravuje zboží z Moldavska do Londýna za účelem prodeje. V autobusu se nenacházeli žádní cestující, pouze další tři řidiči. Ti mělí v zadní části autobusu upravený prostor pro spaní, a to místo několika sedaček. „V něm a rovněž pod sedačkami byly objeveny další krabice s lihovinami a šumivým vínem a také sedm kartonů cigaret," dodal Zeman. 

Celkem v autobusu a chladicím přívěsu bylo nalezeno 236 kusů lihovin o celkovém objemu 134 litrů, 35 lahví šumivého vína v množství 26 litrů, 175 lahví a dva sudy o celkovém objemu 443 litrů a 1380 kusů moldavských cigaret.

„Ke všem vybraným výrobkům se přihlásil kontrolovaný řidič moldavské příslušnosti, který nepředložil doklady k jejich přepravě. Pro nezákonný dovoz ze zemí mimo Evropskou unii byly lihoviny, víno a cigarety zajištěny a uskladněny ve skladu Celního úřadu pro Kraj Vysočina," doplnil na závěr mluvčí celníků na Vysočině. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina | Zdroj Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky kontrola, celní, úřad, doprava, autobus, alkohol, dálnice, D1, Moldavsko, Londýn, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo lidí alkohol. Řidič autobusu vezl z Moldavska do Londýna alkohol, celníci na D1 zabavili přes 600 litrů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.