Zkušená doktorka popsala nejviditelnější příznak smrti, který nahání husí kůži

Fotografie: Depositphotos

Několik dnů či týdnů před smrtí dochází u lidí k typickému příznaku. Jakmile je na svém blízkém zpozorujete, pravděpodobně se blíží jeho konec.  

Smrt je pochmurné téma a mnoho lidí se o ní stálo nerado baví. Skutečnost je však taková, že se jedná o přirozenou součást života, která bohužel čeká naprosto každého. Ačkoli nelze přesně říci, kdy můžete očekávat její příchod, podle serveru Healthline existují určité příznaky, které se před ním mohou objevit několik dnů či týdnů před. Příkladem je toho upřený pohled do jednoho rohu místnosti a s ním spojené „halucinace“.

Dlouhé koukání do ničeho a halucinace

Ve světě medicíny je známo, že smrt přichází náhle a nelze přesně říci, kdy k ní dojde. Díky řadě studií a letité praxi zdravotníků v nemocnicích však vyšlo najevo, že se pacienti před svým koncem často potýkají s určitými příznaky, jako je například snížená tepová frekvence, studené končetiny a mdloby. Jednačtyřicetiletá zdravotní sestra z hospice z amerického Los Angeles jménem Julie McFadden nedávno sdílela na YouTube další šokující skutečnost, její postřehy můžete zhlédnout i ve videu níže.

Během své dlouholeté praxe totiž pracovala s velmi starými lidmi, jejichž život se pomalu blížil ke konci. Tím také získala určitý přehled o tom, jak se člověk chová několik dnů či týdnů před tím, než opustí světlo tohoto světa. A překvapivě prozradila věc, kterou by mnozí nečekali. Pacienti se podle ní blíží smrti v momentě, kdy mají „smrtelný pohled“. To znamená, že koukají do jednoho místa v místnosti a na nic nereagují.

Muž, který zažil klinickou smrt, přišel s nečekanou výpovědí. Doktoři tvrdí, že výzkumy hovoří jasně

Má to však i své nevýhody

Smrtelný pohled se však dle lékařky Arefy Cassoobhoy může objevit i několik týdnů či dnů před koncem života. Dokonce existují případy, kdy pacienti v tento moment měli halucinace a setkali se s již mrtvými blízkými nebo nadpřirozenými jevy. Zvláštní poté je, že se ve většině případů jedná o pozitivní zkušenosti a umírající mají velký úsměv na rtech, přičemž skutečnou realitu již nevnímají. Samozřejmě jsou i případy, kdy se pacienti bojí.

Smrt není jednoduchá záležitost, a pokud se připravujete na odchod blízkého, tímto způsobem se na to můžete lépe připravit. Rovněž je důležité připomenout, že není dobré danou osobu při smrtelném pohledu vyrušovat – koneckonců podle odborníků s tím nepomáhá ani luskání před obličejem, takže by vám to nijak nepomohlo. Na ZdravémStravování jsme také psali o dalších typických příznacích blížící se smrti.

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]