Drtivá většina žen dělá při výběru podprsenky tuto zásadní chybu, která ohrožuje zdraví i pohodlí

Fotografie: Depositphotos

Pokud nosíte podprsenku, ujistěte se, že máte správný typ. Pokud by tomu tak nebylo, v ohrožení je nejen vaše pohoda, ale i celkové zdraví.

Každá žena by měla vybírat svou podprsenku správným způsobem. Pokud by vám totiž neseděla nebo byla například malá či těsná, ohrožujete tím nejen svou pohodu, ale také celkové zdraví. Ačkoli se může zdát, že se jedná o pouhé spodní prádlo, negativní dopady nošení špatných typů zahrnují bolest zad, a dokonce i trvalé poškození prsní tkáně. Jak proto uvádí server Healthline, při výběru buďte obzvláště opatrní a nenechte se rozhodit.

Špatně padnoucí podprsenka ohrožuje vaše zdraví

Nošení nesprávné podprsenky vám může podle Healthline z dlouhodobého hlediska způsobit řadu zdravotních problémů, jako je zejména bolest zad a krku. Pokud je vaše tělo navíc ve vývinu, pak se mohou po čase objevit i problémy s držením těla, a dokonce i trvalé poškození prsních tkání. To vše může způsobit nadměrný tlak na páteř a ramena, která prsa vyvíjí, pokud nejsou správně podepřena. Pozor by si proto měly dávat zejména ženy s většími velikostmi.

Pokud se chcete ochránit před problémy, měli byste dle lékařky Catherine Hannan vždy začít detailním změřením svého hrudníku. Tímto způsobem zjistíte skutečnou velikost vašeho poprsí a stejně tak jaká podprsenka je pro vás nejvhodnější. Samozřejmě je třeba poznamenat, že se tato hodnota může v průběhu života lišit, a to například v důsledku výrazných změn hmotnosti, těhotenství nebo přechodové menopauzy.

Zlaté zjištění pro všechny ženy: Oblast, kde přibíráte, prozrazuje, jakou děláte životní chybu

Vždy volte prodyšný materiál

Jakmile zjistíte svou velikost, můžete vyrazit do obchodů. Tam bude potřeba zaměřit se na materiál podprsenky. Ten by měl být vždy prodyšný, aby nedráždil pokožku a umožnil ji dýchat – tedy například bavlna. Důležité je pak brát dostatečný zřetel i na váš životní styl. Pokud se často věnujete fyzickým aktivitám, raději sáhněte po sportovní podprsence. Ženy s většími prsy ocení ty s plnými košíčky, ostatně u nich je dle lékařky Megan Soliman riziko bolestí zad v důsledku nevhodně zvoleného prádla vyšší.

prsa
Fotografie: Freepik

Při výběru podprsenky byste se nikdy neměli zlákat tím, jak oblečení vypadá. Ačkoli se může jevit naprosto úžasně a hodí se vám k novým kalhotkám, vaše zdraví jí už tolik ocenit nemusí. Nezapomínejte, že správný výběr je důležitým krokem k zajištění vašeho pohodlí a ochrany před různými nepříjemnostmi. Rozhodně se proto nebojte do podprsenky zainvestovat více času. Na Zdravém Stravování jsme také psali o cvičeních pro pevnější prsa.

Vyrůstala v rodině lékařů, takže se již od raného dětství věnuje všemu, co je spojeno se zdravím. Během své profesn... [Více o autorovi]