PRAVDA ODHALENA, VÝMLUVY NEZABRALY

Strážníci MěP Orlová zjistili na základě oznámení občanky, že u jednoho z kontejnerů na směsný komunální odpad v Orlové-Lutyni na ulici Adamusové odložil nájemník jednoho z domů starou ledničku, místo toho, aby ji odvezl do sběrného dvora. Strážníci kontaktovali majitele spotřebiče a snažili se zjistit, proč byla lednice odložena ke kontejnerům.

Majitel lednice, občan z Maršova (*1951), nyní bydlící v Orlové, na dotazy hlídky odpověděl, že lednici předal pracovníkům dovozové služby, kteří měli starou lednici odvézt. Strážníci si vyžádali kamerové záznamy ze systémů umístěného v domě, kde zjistili, že lednici z domu vynášeli dva mladíci.

Po konfrontaci s majitelem lednice bylo zjištěno, že on sám je požádal o vynesení lednice ke kontejnerům. Z tohoto důvodu byl za své jednání vyřešen příkazem pokutou v řádu tisíců korun.

Dále byl vyzván k tomu, aby starou lednici od kontejnerů odstranil a odvezl tam kam patří, tedy do sběrného dvora, což přislíbil. Následnou kontrolou daného místa bylo zjištěno, že odpad je již odklizen.


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.3.2024

Zpět na výpis