Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Výstavba kruhového objezdu u Hořic nezačala v termínu, ve hře je středa

Výstavba kruhového objezdu na silnici I/35 u Hořic na Jičínsku zkomplikuje řidičům cestu mezi Hradcem Králové a Jičínem. Provoz v místě stavby bude do 17. června řízen kyvadlově semafory nebo pracovníky stavby. Výstavba měla začít už včera, ale nezačala.

Zahájení stavby kruhového objezdu na silnici I/35 u Hořic na Jičínsku, jak jej na dnešek avizovala hořická radnice, se odkládá. Důvodem je požadavek policie na kontrolu připraveného dopravního značení. Stavba přinese dopravní komplikace na trase I/35 mezi Hradcem Králové a Jičínem i v samotných Hořicích.

Pokud policie shledá, že je dopravní značení v pořádku, mohla by stavba na I/35 podle Drkulové začít ve středu. Hlavním opatřením v dopravě bude to, že přes budovaný kruhový objezdu se bude jezdit kyvadlově. Dopravu budou řídit semafory nebo pracovníci stavby. Stavba rondelu by měla trvat přibližně do konce června.

Kruhový objezd vznikne na místě současné křižovatky, do níž ústí silnice II/300 vedoucí z Hořic kolem firem Olpran a Tiyo. Přes novou okružní křižovatku budou Hořice napojené na nyní budovanou dálnici D35, která má být hotová do konce roku 2025.

Silnice II/300 vedoucí ulicí Antonína Rudla z Hořic k budovanému rondelu na I/35 bude uzavřena. Protože kvůli tomu zhoustne doprava přes Hořice, bude provoz v centru města na křižovatce u Batalionu řízen semafory. S úpravami dopravy, přechodů pro chodce, změnou jízdních pruhů a stáním aut budou muset motoristé a chodci počítat i v ulicích Aloise Jilemnického, Aloise Hlavatého a Havlíčkova.

Nákladní doprava nad 3,5 tuny přes Hořice směrem na Dvůr Králové nad Labem a Lázně Bělohrad bude jezdit Havlíčkovou ulicí. Pro vjezd nákladní dopravy do města ze silnice I/35 po jiných silnicích bude platit zákaz.

Stavbu úseku dálnice D35 mezi Hořicemi na Jičínsku a Sadovou na Hradecku zahájilo ŘSD loni v listopadu. Silnice v délce 10,5 kilometru by měla stát 2,44 miliardy korun bez DPH a auta by po ní měla začít jezdit v roce 2025.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD, Petr Roubíček

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, Jičínsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba kruhového objezdu u Hořic nezačala v termínu, ve hře je středa  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.