Denník N

Zaspával hladný, no už ako 17-ročný zabezpečil aj malého brata. Endrick strelil gól Anglicku a môže byť ďalšou hviezdou Realu

Foto – AP
Foto – AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

V európskom futbale sa onedlho objaví možno ďalší generačný talent. 17-ročný Brazílčan Endrick sa cez leto presúva z Palmeirasu do Realu Madrid.

Už teraz však ukazuje, prečo suma za jeho príchod presiahla 35 miliónov eur ešte predtým, ako sa výrazne presadil v seniorskom futbale.

Endrick strelil v sobotu jediný gól v priateľskom zápase medzi Anglickom a Brazíliou, keď dorazil loptu za chrbát Jordana Pickforda po neúspešnom pokuse svojho slávnejšieho spoluhráča Viníciusa Júniora.

Vo veku 17 rokov a 246 dní sa stal najmladším strelcom v medzištátnom dueli na štadióne Wembley a gól vo veľkom oslavoval, lebo znamenal naozaj veľa.

Gól sa spustí po kliknutí na video:

Endrick sa ním uviedol na medzinárodnej scéne a dokázal, prečo patrí k najväčším talentom svetového futbalu. Na ihrisku sa predviedol inštinktívnymi riešeniami a nebál sa vo svojej hre ukázať aj rôzne triky.

Tento gól znamenal nesmierne veľa aj pre jeho rodinu, ktorá musela podstúpiť veľkú obetu, aby mohol hrávať na tých najväčších štadiónoch.

Rodičia bojovali s extrémnou chudobou

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

La Liga

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie