Městské služby v Písku se pustily do obnovy chodníku v Budějovické ulici

zdroj mesto-pisek.cz

PÍSEK – Pracovníci Městských služeb Písek v současnosti pracují na obnově chodníku v části Budějovické ulice. Městské služby se pak stejně jako v minulých letech chystají na opravy výtluků a výmolů na silnicích způsobených povětrnostními podmínkami.

O obnově v Budějovické ulici informovala mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová. „V úseku od restaurace směrem ke kruhovému objezdu u hřebčince nahrazují pracovníci Městských služeb vyžilý asfalt zámkovou dlažbou,“ upřesnila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Městské služby také připravují vypsání výběrového řízení na opravu povrchu chodníku na náplavce v Čechově ulici. Tady by stávající čedičovou dlažbu měla nahradit kamenná dlažba.

Stejně jako v minulých letech se městské služby chystají i na opravy výtluků a výmolů, které se v komunikacích objevují vždy po zimě. „Stav silnic a chodníků mají zmapován a závady začnou odstraňovat, jakmile bude k dispozici teplá asfaltová směs. Závažné závady byly již v zimním období opravovány studenou asfaltovou směsí a pokračuje se v tom i nyní. Jedná se ale spíše o provizorní řešení, protože tato správka nemá dlouhou životnost. Vzhledem k velkému počtu výtluků si jejich oprava vyžádá delší dobu,“ informovala mluvčí Městských služeb Písek Lenka Gareisová.

zdroj mesto-pisek.cz