Novinky

Apple oznámil termín konání WWDC 2024. Na konferenci představí iOS 18 s umělou inteligencí z vlastní zahrádky

Apple dnes oznámil termín konání vývojářské konference WWDC 2024 (Worldwide Developer Conference), kde odhalí své softwarové novinky. Konference se bude konat od 10. do 14. června. Celá událost odstartuje slavnostní keynote, kde se dozvíme výsledky práce inženýrů za uplynulé měsíce.

Speciální event se odehraje v Apple Parku a tradičně půjde o událost pro vybrané vývojáře a média. Stále však platí, že WWDC bude dostupné pro všechny vývojáře online formou. Další dny konání WWDC 2024 budou zahrnovat předání cen Apple Design Awards, workshopy, přednášky a další tématické akce spojené s vývojem softwaru.

Jaké novinky WWDC 2024 přinese?

Vývojáři dostanou možnost se zúčastnit videohovorů s předními inženýry Applu, kteří budou odpovídat na jejich dotazy a zároveň jim poradí, jak pracovat s novinkami, které budou na WWDC 2024 představeny.

Přestože je WWDC akcí zaměřenou na vývojáře, představuje velice atraktivní událost také pro širokou veřejnost. Stejně jako v minulých letech se totiž dočkáme odhalení nové verze iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, tvOS 18, watchOS 11 a visionOS 2. Největší očekávání jsou vkládána do aktualizace iOS 18, která má dorazit s řadou přelomových vylepšení. Tím nejdiskutovanějším je implementace generativní umělé inteligence, která by měla být dostupná napříč celým systémem. Osobně bych nebyl vůbec překvapený, kdyby se AI nastěhovala také do ostatních platforem včetně macOS 15 a visionOS 2.

Richard Streit

Pisálek, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří cestování, rodina, elektronická hudba, příroda a moderní technologie.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button