Denník N

Dva zlé zápasy Haalanda za sebou. Nedal penaltu a Slováci ho ustrážili, aj tak však nevyhrali v Nórsku

Erling Haaland (vpravo) a Alexander Sørloth. Foto - TASR/AP
Erling Haaland (vpravo) a Alexander Sørloth. Foto – TASR/AP

Slovenská futbalová reprezentácia remizovala v medzištátnom prípravnom zápase s Nórskom 1:1.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Erling Haaland mal byť ústrednou postavou zápasu medzi Slovenskom a Nórskom. Aj ňou napokon bol, ale v negatívnom zmysle. Jeden z najlepších futbalistov súčasnosti druhýkrát po sebe odohral v drese nórskej reprezentácie zlý zápas.

V prvom polčase mali oveľa viac z hry Nóri, ktorí si vytvorili viacero dobrých šancí. V druhom polčase sa obraz hry zmenil. Keď Haaland nepremenil penaltu, pričom mu ju skvelým zákrokom chytil Marek Rodák, stretnutie sa zlomilo na slovenskú stranu.

Vyrovnanie zariadil Ondrej Duda a Slovensko mohlo v Osle aj vyhrať. V druhom polčase po príchode kľúčových slovenských hráčov hra nášho mužstva vyzerala oveľa lepšie.

V texte sa dočítate aj:

  • koľko prihrávok na Haalanda bolo úspešných;
  • ktoré jeho zakončenie okrem penalty bolo najnebezpečnejšie;
  • za čo ho kritizujú nórski novinári;
  • ako neúctivo hovoril o českých futbalistoch;
  • ktorí slovenskí hráči vyčnievali výkonom.

Počas celého zápasu sme počítali, koľko dotykov s loptou bude mať Erling Haaland. Zamerali sme sa najmä na to, koľko prihrávok na útočníka Manchestru City bude úspešných.

Vychádzali sme z toho, že brániť Haalanda je mimoriadne ťažké. Keď je v nábehu alebo vo výskoku, je totiž takmer nebrániteľný.

Spôsob, akým zabrániť Haalandovi skórovať, teda nie je dobre ho brániť, ale z nášho pohľadu bolo dôležité zamerať sa na to, aby dostal čo najmenej lôpt. Inými slovami, skôr než brániť Haalanda brániť prihrávky naňho. Zdvojovať Nórov, ktorí sa snažia nájsť svojho kanoniera – či už pasom za obranu, centrom, alebo prihrávkou po zemi.

Počítali sme prihrávky

Nóri hľadali Erlinga Haalanda prihrávkou 20-krát, úspešní boli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

futbalová reprezentácia

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie