Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Tatar na tribúne, Slafkovský s novým rekordom, Fehérváry novým osobným maximom

V 12 zápasoch utorkového programu NHL sa predstavili štyria Slováci z piatich. Dvaja bodovali, traja vyhrali. Prvý tím si zaistil miestenku v play-off.

Highlighty noci
  • Slafkovský bodoval v ôsmom zápase po sebe a prekonal klubový rekord
  • Asistoval aj Fehérváry, Nemec a Pospíšil nebodovali
  • Tatar bol zdravým náhradníkom
  • Predators vyhrali šiesty zápas po sebe, bodovali v posledných 18
  • Stars vyhrali piaty zápas po sebe
  • Sharks prehrali ôsmy zápas po sebe, Blue Jackets piaty
  • Rangers ako prví pokorili stovku a zaistili si play-off
  • Laviolette vyhral ako tréner 800. zápas
  • Daccord vychytal čisté konto
  • Allen urobil 42 zákrokov
  • Josh Doan strelil dva góly pri debute v NHL


COL - MTL 1:2

Slafkovský vytvoril nový klubový rekord pri výhre nad Coloradom

Sam Montembeault predviedol 27 zákrokov a Montreal ukončil výhrou 2:1 deväťzápasovú víťaznú sériu Colorada. Nathan MacKinnon síce natiahol svoju bodovú sériu na 19 zápasov a domácu na 35 zápasov gólom z 43. sekundy zápasu, no už o deväť sekúnd neskôr vyrovnal stav Nick Suzuki a v 15. minúte strelil víťazný gól Joe Armia. Pri Suzukiho góle zaznamenal asistenciu Juraj Slafkovský, ktorý bodoval v ôsmom zápase po sebe a so 40 bodmi vytvoril nový klubový rekord v počte bodov získaných tínedžerom v jednej sezóne. V zápase odohral 22 minút aj s dvoma strelami, dvoma bodyčekmi a troma blokmi. Justus Annunen urobil 25 zákrokov. Canadiens sa tešili z výhry v druhom zápase po sebe, tentoraz už na lavičke stál Martin St. Louis. MacKinnon je prvým hráčom histórie NHL, ktorý mal v rovnakej sezóne dve minimálne 19-zápasové bodové série.


Hviezdy duelu: 1. J. Armia (MTL), 2. S. Montembeault (MTL), 3. N. MacKinnon (COL)


WSH - DET 4:3 PP

Strome rozhodol o dôležitej výhre Capitals, Fehérváry si ukončil suchoty

Dylan Strome strelil svoj druhý gól v zápase v druhej minúte predĺženia, aby Washington zdolal v dôležitom zápase Detroit 4:3 a zvýšil si náskok na druhej divokej karte Východnej konferencie pred utorkovým súperom na dva body. Má aj zápas k dobru. Nic Dowd a Connor McMichael tiež skórovali, John Carlson dvakrát asistoval. Jednu asistenciu si pripísal aj Martin Fehérváry, ktorý si ukončil osemzápasové bodové suchoty a s 11 asistenciami v sezóne vytvoril nové osobné maximum. Odohral 20 minút a duel viedol s piatimi bodyčekmi. Charlie Lindgren čelil 33 strelám, z ktorých ho prekonali Alex DeBrincat, David Perron a Patrick Kane. DeBrincat pridal aj asistenciu, dve si pripísal J.T. Compher. Alexy Lyon opustil duel s 26 zásahmi. Alex Ovečkin prišiel o päťzápasovú gólovú sériu.


Hviezdy duelu: 1. D. Strome (WSH), 2. C. McMichael (WSH), 3. A. DeBrincat (DET)


TOR - NJD 3:6

Allen pomohol Devils k výhre nad Torontom, Matthews strelil 59. gól

Jake Allen predviedol 42 zákrokov, aby položil základy štvrtej výhry New Jersey z posledných piatich duelov. Nico Hischier zaznamenal gól a dve asistencie, Jack Hughes dve asistencie, Curtis Lazar a Jesper Bratt po tri asistencie, aby Devils vyhrali nad Torontom pomerom 6:3. Z gólu sa tešili aj Luke Hughes a Max Willman. Joseph Woll inkasoval päť gólov z 24 striel – Jack Hughes strelil svoj druhý gól do prázdnej brány. Auston Matthews skóroval po 59-krát v sezóne, William Nylander po 40 a strelecky sa presadil aj Tyler Bertuzzi. TJ Brodie dvakrát asistoval. Slovenský obranca Šimon Nemec odohral 17 minút s jedným mínusovým bodom, blokom a bodyčekom.

Článok pokračuje pod reklamou

Matthewsa delí od 60-gólovej méty už len jeden gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Hischier (NJD), 2. J. Bratt (NJD), 3. J. Allen (NJD)



CHI - CGY 3:1

Dickinson a Mrázek doviedli Chicago k výhre nad Flames

Jason Dickinson skóroval dvakrát, Petr Mrázek urobil 39 zákrokov a Chicago zdolalo Calgary 3:1, aby kanadskému tímu natiahlo sériu prehier na štyri zápasy. Setj Jonas sa tiež tešil z gólu a prvé body v NHL zaznamenal Landon Slaggert, ktorý rovnako ako Joey Anderson dvakrát asistoval. O jediný gól Flames sa postaral MacKenzie Weegar, zatiaľ čo Jacob Markström urobil 24 zákrokov. Slovenský útočník Martin Pospíšil odohral 13 a pol minúty s jedným plusovým bodom, jednou strelou na bránu a štyrmi bodyčekmi. Pri jedinom góle svojho tímu urobil veľmi dobrú prácu pred brankárom.

Hviezdy duelu: 1. J. Dickinson (CHI), 2. L. Slaggert (CHI), 3. P. Mrázek (CHI)



FLA - BOS 3:4

Zacha rozhodol o výhre nad Panthers

Pavel Zacha strelil víťazný gól v 58. minúte, aby Boston zdolal Floridu 4:3 napriek tomu, že trikrát prehrával. Vyrovnávajúce góly strelili Charlie McAvoy, David Pastrňák a Trent Frederic. Všetci strelci gólov, okrem Frederica, pridali aj po asistencii. Predísť tretej prehre v sérii pomohol aj Jeremy Swayman s 18 zákrokmi. Prekonali ho Evan Rodrigues, Sam Reinhart a Carter Verhaeghe. Sergej Bobrovskij urobil 17 zákrokov a Panthers prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Bruins sa vďaka výhre osamostatnili pred Floridou na čele Atlantickej divízie. Pastrňák je piatym hráčom v klubovej histórii s dvoma 100-bodovými sezónami po sebe. Dokázali to aj Bobby Orr (6), Phil Esposito (5), Adam Oates (2) a Barry Pederson (2).

Hviezdy duelu: 1. P. Zacha (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. S. Reinhart (FLA)



NYR - PHI 6:5 PP

Rangers si výhrou nad Flyers zaistili účasť v play-off

Adam Fox skóroval 36 sekúnd po začatí predĺženia, aby Rangers zdolali Flyers 6:5 a ako prvý tím v tejto sezóne si zaistili účasť v play-off. Fox si pripísal aj asistenciu a s rovnakou bilanciou 1+1 skončil aj Mika Zibanejad. Gól a dve asistencie si pripísal Vincent Trocheck, dva góly Alexis Lafreniere a tri asistencie Artemij Panarin. Z gólu mal radosť aj Jonny Brodzinski a Igor Šesťorkin urobil 36 zákrokov. Dvojbodový Scott Laughton, Ryan Pehling, dvojbodový Travis Konecny, Owen Tippett a Tyson Foerster sa postarali o góly Philadelphie, zatiaľ čo Samuel Ersson urobil 21 zákrokov. Rangers vyhrali celkovo tretí zápas po sebe a siedmy vzájomný zápas po sebe. Ako prví pokoril aj métu 100 bodov v tejto sezóne. Flyers prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Panarin má na konte už 102 bodov. Naposledy mal z hráčov Rangers stobodovú sezónu Jaromír Jágr, ktorý v ročníku 2005/06 nazbieral 123 bodov. Peter Laviolette sa tešil z 800. výhry ako hlavný tréner v NHL. Ako prvý hlavný tréner v histórii NHL absolvuje play-off so šiestimi rôznymi tímami.

Fox ukončil veľký večer Rangers:

Hviezdy duelu: 1. A. Fox (NYR), 2. A. Lafreniere (NYR), 3. M. Zibanejad (NYR)



PIT - CAR 4:1

Guentzel nezažil víťazný návrat do Pittsburghu, Crosby trojbodový

Sidney Crosby zaznamenal gól a dve asistencie, Alex Nedeljkovic urobil 38 zákrokov a Pittsburgh si ukončil trojzápasovú sériu prehier výhrou 4:1 nad Carolinou, ktorej skončila sedemzápasová bodová séria (6-0-1). Crosby a Drew O’Connor skórovali do prázdnej brány po tom, čo prvé dva góly strelili v druhej tretine Jesse Puljujärvi a Bryan Rust. Dmitrij Orlov vyrovnával na 1:1 a Piotr Kočetkov kryl 18 striel z 20. Jake Gunetzel v prvom zápase v Pittsburghu od výmeny odohral niečo cez 21 minút bez bodového zisku a so šiestimi strelami na bránu. Proti bývalému tímu nebodoval ani Michael Bunting, ktorého Penguins získali za neho. Crosby s 15. sezónou s minimálne 40 asistenciami predbehol medzi aktívnymi hráčmi Anžeho Kopitara, ktorý ho o deň skôr v tomto smere vyrovnal so 14 sezónami.

Pittsburgh nezabudol na privítanie Guentzela:

Hviezdy duelu: 1. A. Nedeljkovic (PIT), 2. J. Puljujärvi (PIT), 3. B. Rust (PIT)



NSH - VGK 5:4 PP

Predators bodovali v 18. zápase po sebe. O šiestej výhre v sérii rozhodol Josi

Roman Josi skóroval 40 sekúnd po začatí nadstaveného času, aby Nashville zdolal Vegas 5:4 a natiahol si víťaznú sériu na šesť zápasov. Už v tom bode mal natiahnutú bodovú sériu na 18 zápasov (16-0-2). Predators pritom prehrávali už 0:3 a 1:4. Ryan O’Reilly a Filip Forsberg zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, Mark Jankowski a Gustav Nyquist po góle a asistencii. Juuse Saros urobil 31 zákrokov, o jeden viac ako Jiří Patera. Vegas sa snažilo vyhrať štvrtý zápas po sebe a góly Ivana Barbašova, Bretta Howdena, Sheu Theodorea a Williama Karlssona ho postavili do dobrej pozície. Karlsson pridal aj asistenciu, Anthony Mantha asistoval dvakrát. Pre Forsberga to bol 40. gól v ročníku.

Josi zavŕšil v predĺžení veľký obrat:

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. R. O’Reilly (NSH), 3. M. Jankowski (NSH)



WPG - EDM 3:4 PP

Hyman rozhodol v predĺžení o výhre nad Jets

Zach Hyman skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Edmonton zdolal Winnipeg 4:3 po tom, čo v tretej tretine stratil dvojgólové vedenie. Predísť tretej prehre v sérii pomohli aj góly Leona Draisaitla, Connora Browna a Ryana Nugett-Hopkinsa, ako aj dve asistencie Connora McDavida a 22 zákrokov Stuarta Skinnera. Jets viedli 1:0 po góle Masona Appletona, potom museli dobiehať stratu. Brenden Dillon a Sean Monahan skórovali v tretej tretine. Neal Pionk dvakrát asistoval a Connor Hellebuyck kryl 38 striel, ale odvrátiť štvrtú prehru v sérii to nepomohlo. Nepomohol ani návrat trénera Ricka Bownessa na lavičku. McDavid potrebuje už len tri asistencie, aby vyrovnal 96 asistencií Joea Thorntona z ročníka 2005/06. Od ročníka 1993/94 ich nikto nezískal viac.

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (WPG), 2. C. McDavid (EDM), 3. B. Dillon (WPG)



ARI - CBJ 6:2

Skvelý debut Doana pri výhre nad Blue Jackets

Josh Doan pred zrakmi otca Shanea, rodiny a priateľom zažil debut v NHL. A bol mimoriadny – strelil dva góly, vrátane víťazného, aby doviedol Arizonu k výhre 6:2 nad Columbusom. Nick Schmaltz a Dylan Guenther skórovali počas oslabenia, po góle pridali aj Nick Bjugstad a Matias Maccelli. Schmalrtz a Maccelli pridali aj po asistencii, dve si pripísal Sean Durzi. Karel Vejmelka čelil 27 strelám, z ktorých ho pokorili dvojbodoví Boone Jenner a Zach Werenski. Johnny Gaudreau dvakrát asistoval a Elvis Merzlikins urobil 29 zákrokov. Kým Coyotes vyhrali štvrtý zápas z posledných šiestich, Blue Jackets prehrali piaty zápas po sebe a ôsmy z posledných deviatich.


Hviezdy duelu: 1. J. Doan (ARI), 2. M. Maccelli (ARI), 3. N. Schmaltz (ARI) 


SEA - ANA 4:0

Seattle si ukončil sériu prehier bez Tatara v zostave

Matty Beniers a Eeli Tolvanen zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby pomohli Seattlu ukončiť osemzápasovú sériu prehier výhrou 4:0 nad Anaheimom. Olover Bjorkstrand a Jordan Eberle sa tiež zapísali do streleckej listiny, Joey Daccord zastavil všetkých 12 striel. Bolo to jeho tretie čisté konto v sezóne i kariére. Jeho náprotivok, John Gibson, urobil 32 zákrokov. Ducks prehrali deviaty zápas z posledných desiatich. Do akcie sa im po 31-zápasovej absencii vrátil Trevor Zegras. Slovenský útočník Tomáš Tatar sledoval duel z tribúny ako zdravý náhradník.

Hviezdy duelu: 1. M. Beniers (SEA), 2 E. Tolvanen (SEA), 3. J. Daccord (SEA)



SJS - DAL 3:6

Johnston a Benn trojbodoví pri výhre nad nemohúcimi Sharks

Wyatt Johnston strelil dva góly a pridal asistenciu, aby pomohol Dallasu k výhre 6:3 nad San Jose, ktoré prehralo ôsmy zápas po sebe a 17. z posledných 18. Stars si natiahli víťaznú sériu na päť zápasov aj v´daka gólom a dvom asistenciám Jamieho Benna, dvom gólom Jasona Robertsona, gólu Mason Marchmenta a 17 zákrokom Scotta Wedgewooda. Ten vyberal puk z brány po góloch Alexa Barabanova, Williama Eklunda a Klima Kostina. Eklund pridal aj asistenciu, dve zaregistroval Mikael Granlund. Mackenzie Blackwood opustil duel s 35 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. W. Johnston (DAL), 3. J. Robertson (DAL)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 Š. Nemec (NJD) 
16:57
0
0
0
-1
0
0
1
 M. Fehérváry (WSH)
19:59
0
1
1
0
0
0
5
 J. Slafkovský (MTL)
21:57
0
1
1
0
0
2
2
 M. Pospíšil (CGY)
13:31
0
0
0
+1
0
1
4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies