Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Příběhy nevěry a jak ji odhalit. Pokud se v tom poznáváte, rychle ze vztahu utečte!

Jak poznat nevěru?
27. března 2024 | 06:00

Je to nejhorší noční můra každé ženy, či každého muže – zjištění, že jejich partner má milostný poměr. Nevěra je bohužel častým jevem manželských párů, a i když každý z nich pevně věří, že by svého partnera nikdy nepodvedli, stále se mohou ocitnout situacích, kdy se do nějakého buď citového románku s kolegyní, nebo třeba sexu na jenu noc, dostanou.

Jaké příznaky tedy odhalí vašeho nevěrníka?

  • Po návratu domů se vždy osprchuje .
  • Je neobvykle pozorná/ný a milá/lý.
  • Jezdí na časté služební cesty.
  • Má nevysvětlitelné výdaje.
  • Nesnáší změny (např. návštěvy,…).
  • Náhle se stará o svůj zevnějšek.
  • Změnila se frekvence její/ho sexuálních styků.
  • Podezřele používá telefon a má anonymní telefonáty.
  • Brzy odchází z domu a pozdě se vrací. 

VIDEO: Gábi se nebojí zeptat: Máme přiznat nevěru a může být vztahu prospěšná?

Video se připravuje ...
Gábi se nebojí zeptat: Máme přiznat nevěru a může být vztahu prospěšná?  • VIDEO: Adam Balažovič

Pozor! Buďte pozorní, ale nedělejte rychlé závěry. Ne vždy se musí totiž jednat o nevěru, ač jsou si signály velmi podobné. Může se jednat například o krizi středního věku, vyhoření ve vztahu, závislost a dluhy, či o přemíru stresu.

Věděli jste, že...

Z průzkumu vyplývá, že i když 81,1 % z 1 800 dotazovaných respondentů nevěru odsuzuje, stejně si ji 41,9 % dopřává. Více než čtvrtina z nich dokonce přiznává zkušenost s placenou sexuální službou.

Zhruba 13 000 - 15 000… tolik je v České republice „holek na sex“.

Evinu nevěru manželovi práskla jejich dcera!

Moje dcera Pája (5) chodí do školky, ale někdy mi přijde na svůj věk až nebývale vnímavá. Jednou jsem s ní šla domů a potkaly jsme mého milence. Nepadlo ani slovo o tom, co je mezi námi. Jenom jsme se chvilku bavili. Ale Pája mi pak položila otázku, která mě totálně šokovala. „Mami, ty máš toho pána ráda?" zeptala se mě. Úplně mi to vzalo vítr z plachet. „Prosím tě, jak tě to mohlo napadnout... Hele, támhle jde hezký pejsek," snažila jsem se to zamluvit. Ale Pája se nedala. „Máš ho ráda víc než tatínka?" položila mi dotaz, který mě už úplně rozsekal. „Co tě nemá. Vždyť to je jen kamarád. Víš, můžeš mít ráda víc lidí, klidně i celý svět. Pokud máš dostatečně velké srdce," dodala jsem a doufala, že jí to bude stačit. Zamyšleně šla dál a v ten den jsme se k tomu už nevrátily. Ovšem druhý den tomu nasadila korunu. Máme to doma tak, že manžel ráno Páju vede do školky, já ji odpoledne vyzvedávám. Když se dcera oblékala, pronesla nevinně další jobovku. „Tátovi jsem ráno řekla, že máš ráda ještě jednoho pána. Ale já myslím, že na to máš dost velké srdce..." řekla a totálně mi tím vyrazila dech. Něco jsem neurčitě zamumlala a šla s Pájou domů, kde mě čekal můj muž, který na mě čekal s rozzuřeným pohledem na sedačce se slovy „Vím, že někoho máš…“

Zhroucená Lea i přes manželovu nevěru ve vztahu zůstala

Začátky našeho manželství vypadaly skvěle. Byla jsem si jistá, že Gustav je ten pravý. Byl na mě hodný, byl pracovitý a k dětem se choval vždy ukázkově. Jenže Gustavovi v našem manželství evidentně něco chybělo. Nevím, jestli jde o šestý smysl nebo jak jinak to nazvat, ale ženy vždy vytuší, když je jejich muž podvádí. Já to měla stejně. Náhodné pracovní cesty a časté přesčasy mě znepokojily, a tak jsem si řekla, že se podívám na společný bankovní účet. Byl natolik hloupý, že dárky pro tu ženu platil z něj. Stejně tak společné večeře a noci v hotelu. Opravdu jsem si myslela, že by nic takového nikdy nedokázal, že podvádění je pod jeho úroveň. Když jsem ho konfrontovala se svým zjištěním, dušoval se, že to s ní skončí. Přitom jsem byla pevně rozhodnutá, že ho opustím. „To mi nemůžeš udělat. Jestli opravdu odejdeš, zabiju se,“ řekl mi. „Přece nechceš, aby děti vyrůstaly bez otce,“ dodal. Já se zalekla, a raději s ním zůstala.

Autor: Monika Vráblíková