Internetový hobby magazín

Menu

Dům

Nejnovější články

Aby na laminátové podlaze nevznikly boule. Patenty, které neselžou

Bře 2427 Autor: Redakce

Nabobtnalé panely jsou prokletím majitelů laminátových podlah. Ošklivé boule jsou nejčastěji důsledkem zaplavení povrchu vodou a nedostatečného odstranění mokrých skvrn. Naštěstí existují osvědčené způsoby, jak rychle obnovit krásný vzhled poškozených panelů. Můžete je opravit během několika okamžiků.

laminatova podlaha

Foto: Barry D, Pixabay

Proč se panely zvlní?

Laminátové podlahy jsou oblíbené. Kromě relativně nízké ceny se snadno instalují a obrovský výběr vzorů a barev vám umožní dosáhnout působivých výsledků. V závislosti na typu laminátových panelů můžete dokonale imitovat třeba dřevěnou podlahu, takže ji snadno sladíte s celým interiérem. Bohužel se někdy stává, že se na nich objeví ošklivé boule. Nejčastěji je to důsledek zaplavení podlahy vodou nebo vlhkostí, která se objevila pod panely. Za zmínku také stojí, že vyboulení se objevuje především na panelech nižší třídy, které nejsou vodotěsné a netolerují dlouhodobý kontakt s vodou a vlhkostí. Výsledkem je, že se na povrchu laminátu tvoří ošklivé bubliny. Jak v takovém případě zachránit podlahu?

Jak podlahu vysušit?  

Pokud se na panely dostane voda, co nejdříve ji osušte a odstraňte veškerou vlhkost. Čím kratší je jejich kontakt s vlhkostí, tím větší je šance, že nestihnou nabobtnat. K vysušení podlahových panelů použijte mop nebo utěrky z mikrovlákna, a nakonec podlahu důkladně otřete papírovými ručníky. Je také dobré panely vysušit teplým vzduchem z vysoušeče vlasů nebo elektrického ohřívače. Na druhou stranu po velkém a rozsáhlém zaplavení panelů bude nejspíše nutné odstranit část podlahy a vyměnit vlhký podklad.

Jak zachránit nabobtnalé panely?

Zajímá vás, jak zachránit zaplavené panely? Naučte se osvědčené způsoby, jak se zbavit nevzhledných boulí a aby vaše podlaha opět vypadala hezky.

  1. Položte na panely knihy

Může to znít divně, ale knihy mohou zachránit vyboulené panely. Jak? Pokud se boule po několika dnech zcela nevstřebá ani po důkladném vysušení, můžete na ni zkusit dát něco těžkého. Ponechejte na ní několik hodin knihy. Pokud tento trik nepomůže, stojí za to vyzkoušet jinou metodu, kterou uvádíme níže.

  1. Žehlení zvlněných panelů

Dalším způsobem žehlení. Žehlička rychle odstraní deformaci způsobenou vlhkostí ve spojích podlahových panelů. Tato metoda je ideální, pokud došlo k zaplavení jenom malých ploch. Musíte jen vědět, jak tento postup správně provést.

Jak žehlit panely?

  • Nejprve je důkladně vysušte.
  • Připravte si suchý hadřík vyrobený z přírodní tkaniny (aby se při vystavení vysokým teplotám neroztavil) a žehličku.
  • Nastavte žehličku na střední výkon a počkejte, až se zahřeje. Je velmi důležité v ní deaktivovat napařovací funkce.
  • Na nabobtnalou oblast rozprostřete hadřík a bublinu vyžehlete předehřátou žehličkou.
  • Abyste předešli spálení panelů, občas hadřík zvedněte a zkontrolujte, jak žehlení probíhá.
  • Po několika minutách vy naše panely měly vypadat jako nové.

Pokud však žádná z výše uvedených metod nepřinese očekávané výsledky a podlaha nezíská svůj původní tvar, bude nutné poškozené panely vyměnit za nové. Bohužel to zahrnuje další výdaje a práci, která vyžaduje spoustu času.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Kvě 2024>>
PÚSČPSN
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist