reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize točí nový seriál Ratolesti, v hlavní roli Anna Geislerová

07:45, 27. 3. 2024
Televize Aleš Borovan

Tématu rodičovství, zkombinovanému se sociálními a kriminálními kauzami, se bude věnovat nový seriál České televize Ratolesti (foto), který se právě natáčí v Táboře. První klapka nové série padla před několika týdny na nádraží v Kralupech nad Vltavou, ale pro většinu ze stovky natáčecích dní si štáb vybral právě jihočeské město.

Hlavní roli adiktoložky a psycholožky hraje Anna Geislerová, jejího seriálového manžela a ředitele gymnázia Stanislav Majer. V dalších rolích se divákům představí Milena Steinmasslová, Matouš Ruml, Saša Rašilov, Peter Bebjak, Saša Rašilov či Linda Rybová. Natáčení potrvá do podzimu.

"Seriál Ratolesti volně navazuje na úspěšný seriál Ochránce. Návaznost je tematická - zabýváme se opět problémy výchovy a vzdělávání dětí a mladých lidí, nicméně půdorys je zcela nový. Děj seriálu jsme situovali do menšího města a sevřeli jsme ho do úzké skupiny postav několika generací, které jsou propojeny jak rodinnými, tak pracovními vztahy a problémy. Celé sérii pak dominuje otázka distribuce a konzumace drog a zejména to, jak je pro dnešní rodiče těžké porozumět, co jejich dítě ve skutečnosti dělá, co ho zajímá, co ho motivuje a jak přemýšlí," popisuje kreativní producent ČT Jan Maxa.

Spoluautory scénáře jsou Tomáš FeřtekMatěj Podzimek. Ratolesti budou první samostatnou seriálovou režií Michala Blaška pro ČT, se kterou v minulosti spolupracoval na minisérii Podezření, koprodukčním celovečerním dramatu Oběť a spoluautorsky také na třetí řadě Případů 1. oddělení. Výkonnými producenty jsou Matěj Stehlík a Ondřej Lácha. Série Ratolesti by se měla objevit na obrazovce ČT příští rok.