Den otevřených dveří v KARIM ve Fakultní nemocnici Hradec Králové vyšel na výbornou!

foto: Martin Fletcher

HRADEC KRÁLOVÉ – Uplynulý čtvrtek se konal tradiční Den otevřených dveří na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Fakultní nemocnice Hradec Králové, který přilákal více než tisícovku zájemců. Akce se těšila velkému zájmu zejména ze strany studentů středních škol v Hradci Králové, ale nechyběla ani široká veřejnost a bývalí pacienti kliniky.

Návštěvníci měli jedinečnou příležitost prozkoumat lůžkové oddělení a seznámit se s nejnovějšími technologiemi a postupy v péči o pacienty. V rámci prohlídky byly představeny figuríny demonstrující péči o dětské pacienty a pacienty s COVID-19, včetně zařízení jako je ECMO a umělá plicní ventilace. Velký zájem vzbudila i ukázka video bronchoskopu, moderního přístroje pro vyšetření plic.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Byla jsem tady několik dnů před 14 lety po operaci srdce, tehdy jsem více spala než byla vzhůru, ale moc se mi tu líbilo, sestřičky i doktoři byli perfektní. Všem, kteří se o mě v nemocnici starali chci i po těch letech moc poděkovat,“ zavzpomínala dvaaosmdesátiletá seniorka, která se na akci přijela podívat z Broumovska.

Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny je klíčovou součástí Fakultní nemocnice Hradec Králové a poskytuje anesteziologickou péči na téměř třech desítkách pracovišť. Každoročně je na lůžkovém oddělení hospitalizováno přibližně 750 pacientů a klinika hraje významnou roli v poskytování intenzivní péče v celém regionu.