Dopravní podnik otevírá prázdninový kurz pro řidiče

Foto: DPMB

BRNO – Dopravní podnik v červenci a srpnu otevírá prázdninový kurz pro nové řidiče. Ti se naučí jezdit, složí zkoušky a od září vozí cestující. Dobrou zprávou je, že je po celou dobu hrazený a směny si zájemci vybírají podle sebe. Největší zájem je u vysokoškoláků.

„Letní tramvajový kurz je určený pro všechny zájemce o řízení tramvají. Oproti ostatním kurzům během roku o něj mají větší zájem studenti vysokých škol, kteří si o prázdninách udělají řidičské oprávnění a od září pak profesi vykonávají. Během semestru si služby volí tak, jak potřebují. Kurz je ale otevřený všem uchazečům, i těm, kteří mají zájem o hlavní pracovní poměr. Důležitou informací je fakt, že už během kurzu jsou placeni,“ vysvětluje Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podnik má se studenty dlouhodobou pozitivní zkušenost. Jsou vstřícní, flexibilní a zapálení. Často se stává, že si ponechají brigádu i po ukončení vysoké školy, po nástupu do stálého zaměstnaní. Byly ale i případy, kdy v podniku zůstali a posunuli se i na jiné pozice. Pro DPMB aktuálně jezdí 24 vysokoškoláků, což je o deset více než loni. Někteří z nich přešli na zkrácený nebo plný úvazek. Podmínkou pro přihlášení do kurzu je věk 21 let a řidičský průkaz skupiny B. Ještě před zahájením školení je nutné absolvovat psychologické vyšetření a lékařskou prohlídku. Následně projdou 35denní teoretickou výukou a praktickým zácvikem. Na závěr je čeká složení zkoušek.