Kriticky zraněná řidička, tři lidé v nemocnici včetně dvou dětí. To je bilance havárie u Dřínova

Foto: HZS ZK

KROMĚŘÍŽSKO – Těžká nehoda zastavila včera dopoledne provoz na silnici u Dřínova na Kroměřížsku. Po srážce dvou aut v křižovatce skončili čtyři lidé ve vážném stavu, zraněny byly i dvě děti.

Na místo vyrazily dvě jednotky hasičů. Ti pomocí hydraulických vyprošťovacích zařízení vyprostili obě řidičky z vozidel. S jednou z nich cestovaly v autě i dvě děti.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K nehodě přispěchalo pět posádek záchranářů a přivolána byla i letecká záchranná služba. „Nejvážnější zranění utrpěla jedna z řidiček. Tu po vyšetření, podání medikamentů, ošetření a krytí ran, celkové imobilizaci a zajištění dýchacích cest zdravotnické týmy předaly kolegům z letecké záchranné služby. Ti pacientku v kritickém stavu transportovali do FN Brno,“ popsala mluvčí záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková.

Těžká zranění utrpěla i druhá řidička. „Záchranáři ji rovněž vyšetřili, zajistili, podali medikamenty, ošetřili a překryli rány, nasadili jí krční límec, pánevní fixátor, imobilizovali ji vakuovou matrací. Pacientku poté transportovali k dalšímu vyšetření a ošetření na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ sdělila Sluštíková.

Obě děti utrpěly středně těžká zranění. Záchranáři jim podali infuzi, imobilizovali fixačním límcem a vakuovou matrací. Poté je převezli do Kroměřížské nemocnice na chirurgickou ambulanci.

V době zásahu byla silnice nejprve zcela uzavřena a poté byl provoz řízen ve spolupráci s policisty kyvadlově. „Po zaměření dopravní nehody hasiči asistovali při nakládání vozidel na odtahovky a provedli závěrečný úklid,“ uzavřela mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: ZZS ZK
Foto: ZZS ZK
Foto: ZZS ZK
Foto: ZZS ZK
Foto: ZZS ZK
Foto: ZZS ZK
Foto: ZZS ZK