FOTO: Na Bruntálsku hořela hala, oheň se rozšířil i na seník!

Foto: HZS MSK

VELKÉ POVELICE – K požáru velkého rozsahu vyjíždělo odpoledne na Bruntálsko sedm hasičských jednotek. Ve Velkých Povelicích hořel sklad s peletami. Oheň zachvátil i vedle stojící skleník.

Operační středisko hasičů přijalo oznámení o požáru haly v obci Dolní Povelice ve 12:34. Na místo vyjeli hasiči a pět dobrovolných jednotek , které se podílely na hašení požáru a zajištovaly dopravu vody. V hale o velikosti 2x 10 metrů se nacházely stroje a materiál na výrobu pelet. Vedle budovy hořel i menší seník o rozměrech 2×10 metrů. „Na hašení požáru hasiči nasadili celkem šest vodních proudů, přičemž dvěma proudy hasiči poskytovali krytí nakladači, který vyvážel materiál ven z haly,“ sdělil mluvčí hasičů Lukáš Popp. Hasiči používali také automobilovou plošinu, za pomocí které uhasili plameny na střeše haly a následně rozebírali její konstrukci. V neposlední řadě vyhledávali případná skrytá ohniska.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Foto.: HZS MSK
Foto.: HZS MSK
Foto.: HZS MSK

Požár z úterý 26.března se jednotkám podařilo uhasit za sedm hodin. „Po ukončení hasebních prací zůstaly na místě, až do ranních hodin dvě dobrovolné jednotky, které hlídaly požářiště. Hasiči po celou dobu dopravovali vodu k hašení z nedalekého rybníku,“ uzavřel Popp. Škoda je 4 miliony a příčinu hasiči zjišťují.

Foto.: HZS MSK
Foto.: HZS MSK
Foto.: HZS MSK
Foto.: HZS MSK