Vezl nezdaněný alkohol a uvízl v síti jihočeských celníků

zdroj Celní úřad pro Jihočeský kraj

JIHOČESKÝ KRAJ – Celníci na jihu Čech při provádění kontrol na dálnici D3 odhalili v uplynulých dnech v dodávce 56 litrů vodky, 4 litry neznámé pálenky a 9 litrů vína. Muž jim na otázku, kam alkohol veze, odpověděl, že na svatbu kamaráda.

​Bližší informace k případu sdělil Radek Kréda, tiskový mluvčí Celního úřadu pro Jihočeský kraj. „Hlídka jihočeských celníků si na dálnici D3 povšimla staršího dodávkového vozidla Mercedes-Benz s ukrajinskou imatrikulací a z důvodu kontroly dopravy vybraných výrobků a pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu se jej rozhodla zastavit a zkontrolovat. Osádku vozidla tvořili tři muži, kteří opakovaně hlídce tvrdili, že nepřepravují žádný alkohol, drogy ani tabákové výrobky,“ uvedl mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V jednom z kontrolovaných zavazadel ale celníci nalezli dvě půllitrové lahve s alkoholem. Řidič poté přiznal, že veze přibližně 55 litrových lahví vodky. To však nebylo vše. „V dalších zavazadlech celníci odhalili šest kusů plastových lahví o objemu jeden a půl litru litru s údajně domácím vínem a dva kusy PET lahví o objemu dva litry s čirou tekutinou, kterou řidič označil jako domácí slivovici,“ upřesnil Kréda.

Celkem tak v dodávce muž převážel 56 litrů vodky, 4 litry neznámé pálenky a 9 litrů vína. Vodka byla označena ukrajinskou kontrolní páskou, další alkohol byl však bez jakéhokoli označení.

Na otázku, kam vše veze, muž odpověděl, že do Prahy kamarádovi na svatbu, protože se podruhé žení. „Pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj veškerý alkohol zajistili, s největší pravděpodobností dojde v konečném důsledku k jeho zlikvidování. Řidič bude muset doplatit spotřební daň a porušením zákona o lihu se bude zabývat Právní oddělení celního úřadu,“ dodal mluvčí Celního úřadu pro Jihočeský kraj.

zdroj Celní úřad pro Jihočeský kraj
zdroj Celní úřad pro Jihočeský kraj
zdroj Celní úřad pro Jihočeský kraj
zdroj Celní úřad pro Jihočeský kraj