Denník N

Pellegriniho luxus: Na kampaň letel miliónovým lietadlom poslanca Náhlika z Hlasu

Peter Pellegrini na letisku v Košiciach 27. marca, keď letel lietadlom firmy DeGarde, za ktorou je poslanec Hlasu Peter Náhlik. Foto N – Peter Lazár
Peter Pellegrini na letisku v Košiciach 27. marca, keď letel lietadlom firmy DeGarde, za ktorou je poslanec Hlasu Peter Náhlik. Foto N – Peter Lazár

Poslanec Náhlik má k Pellegrinimu blízko. Po založení Hlasu strane pomohol tak, že jej poskytol luxusný Mercedes, ktorý využíval aj predseda. Predtým mal spoločný biznis s mecenášom Smeru Poórom. (Aktualizované o 20.42 o odpovede Petra Pellegriniho.)

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Prezidentský kandidát a predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas) využíva v kampani luxusný majetok s podozrivým pozadím. V stredu letel na predvolebný míting z hlavného mesta na východ Slovenska lietadlom, ktoré vlastní firma poslanca Hlasu Petra Náhlika. Ten bol spolumajiteľom impéria Vladimíra Poóra, ktorý bol pri vzniku Smeru označovaný za mecenáša strany Roberta Fica.

Pellegrini má oprávnenie lietadlo pilotovať. Či riadil aj stroj, ktorý pristál v Košiciach, nepovedal.

Poslanec Národnej rady Peter Náhlik má k Pellegrinimu blízko. Po založení Hlasu napríklad pomohol novej strane aj tak, že jej poskytol luxusný Mercedes, ktorý využíval i predseda Hlasu.

Peter Pellegrini na košickom letisku. Foto N – Peter Lázár

Keď Pellegrini v stredu okolo 15.00 dostal v priestoroch Národnej rady otázku, či do 18.00 stihne prísť na míting do Kráľovského Chlmca, sebavedomo odpovedal, že to stihne. „Dostanem sa tam. Použijem všetky typy dopravných prostriedkov – nie na účet štátu, aby bolo jasné. A pevne verím, že o šiestej budem v Kráľovskom Chlmci,“ povedal. Po ceste by to z Bratislavy trvalo najmenej päť hodín.

O niekoľko desiatok minút z bratislavského Letiska Milana Rastislava Štefánika vzlietlo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ficova vláda

Hlas

Peter Pellegrini

Prezidentské voľby 2024

Slovensko

Teraz najčítanejšie