27. března 2024 • 19:04

Já k***a nikam neodcházím! Tatran prodloužil s hvězdou, cílí na treble

Autor: ham
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce titulu ve florbalovém tuzemsku vyřešil před nastávající semifinálovou sérií s pražským rivalem z Chodova důležitou otázku ve své sestavě. Nad další kariérou Marka Beneše, střešovického lídra a kapitána, visel dosud výrazný otazník. Tatran oznámil udržení své opory originálním videem na sociálních sítích. Sám Beneš v něm spoluhráčům sděluje, že „fakt k***a nikam nedochází“ a zůstává v klubu i nadále.



Dlouho se o tom mluvilo. Bude hvězdný Marek Beneš pokračovat v české Superlize, nebo se znovu vydá na severskou zahraniční štaci, kde už úspěšně působil v barvách celku Pixbo Wallenstam? Sluší se říct, že jeho aktuální zaměstnavatel, střešovický Tatran si s oznámením smlouvy pro svého lídra dal záležet.

Úřadující mistr, který je známý svým fungováním se sociálními sítěmi, už od pondělního dopoledne budoval v otázce dalšího působení svého kapitána napětí. Netrpělivým fanouškům, kteří čekali na Benešův finální verdikt, jistě nepomohl ani jeho kamarád a reprezentační kapitán Ondřej Němeček.

„Mohli jsme si to spolu ťuknout, ale prachy jsou prachy,“ vystrašil na Instagramu střešovické fandy Němeček, hráč švédské Storvrety, jednoho z nejlepších celků na planetě.

Někteří fanoušci i experti tak museli dojít k závěru, že opora sedmnáctinásobného českého šampiona zamíří do Skandinávie, spekulovalo se také o lukrativní nabídce z Mladé Boleslavi.

Veškeré otázky o své budoucnosti pak šestadvacetiletý Beneš sám utnul ve videu, které Tatran v úterý vypustil na sociální sítě. Nejdříve došlo na dojemné loučení se spoluhráči a poděkování za společné roky, poté však obrátil.

„Já neodcházím. Já fakt nikam neodcházím. Já k***a nikam neodcházím,“ dodal autor 69 kanadských bodů v tomto ročníku a poté si užil obrovskou euforii svých spoluhráčů.

Klub hned poté oficiálně oznámil, že se stříbrným medailistou z posledního MS uzavřel nový tříletý kontrakt. Pro českou nejvyšší soutěž je to skvělá zpráva, jelikož Marek Beneš dlouhodobě patří mezi její naprostou špičku. Potvrdil to například proti České Lípě, kterou ve třetím duelu čtvrtfinále play off vyprovodil historickým zápisem, kdy sedmkrát skóroval a dvakrát asistoval.

Důležitým bodem pro setrvání klíčového muže měla být právě probíhající sezona. V ní Tatran získal prestižní mezinárodní Pohár mistrů, poté ovládl i českou pohárovou soutěž. Nyní mohou Střešovice i s vidinou pokračování své největší hvězdy cílit na historický treble. V cestě do Superfinále jim stojí florbalisté Chodova. Semifinálová série hraná na čtyři vítězná utkání startuje již ve středu večer a poté pokračuje ve čtvrtek na obrazovkách ČT sport.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud