Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za víťazný bozk mu hrozí väzenie. Pre exšéfa španielskeho futbalu žiadajú dva a pol roka natvrdo

Španielske médiá informovali, že prokuratúra žiada pre bývalého prezidenta Španielskej futbalovej federácie Luisa Rubialesa dva a pol roka väzenia nepodmienečne.

27.03.2024 19:29
Luis Rubiales a Jennifer Hermosová. Foto:
Bozk Luisa Rubilaesa Jennifer Hermosovej spôsobil španielskemu funkcionárovi obrovské problémy.
debata (4)

Okrem toho by mal zaplatiť 50 000 eur ako odškodné majsterke sveta Jennifer Hermosovej, ktorú pobozkal na ústa na slávnostnom odovzdávaní cien po tom, ako vlani v lete získali futbalistky Španielska titul majstra sveta.

Podľa podrobnejšieho vysvetlenia prokuratúra žiadala o rok väzenia za sexuálnu agresiu vo forme bozku bez súhlasu a jeden a pol roka za nátlak.

Obvinenie z nátlaku súvisí so skutočnosťou, že Rubiales a traja ďalší futbaloví funkcionári vyvíjali na Hermosovú tlak, aby verejne vyhlásila, že bozk bol konsenzuálny. Za to im hrozí jeden a pol roka basy a zároveň by mal v prípade uznania viny každý z troch funkcionárov zaplatiť Hermosovej po 50 000 eur odškodné.

rodrigues Čítajte viac Luxemburský súd rozhodol o útočníkovi Slovana: Rodrigues spoznal svoj trest

Napriek žiadostiam médií zatiaľ prokuratúra informácie oficiálne nepotvrdila a oznámený nebol ani konkrétny dátum pojednávania. Tresty odňatia slobody do dvoch rokov sú v Španielsku zvyčajne podmienečné.

Rubialesovi však hrozia problémy aj v inom prípade. Keď sa vráti zo zahraničného pobytu, hrozí mu zatknutie. V pozadí je vyšetrovanie údajných neregulárnych zmlúv, ktoré boli uzavreté počas päťročného šéfovania Rubialesa v národnej federácii (RFEF), uviedol hovorca súdu v Madride.

Skvost východu. Dokončená Košická futbalová aréna Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna má po dokončení...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Rubiales