Denník N

Pellegrini o lietadle: Nie je dôležité, kto ho vlastní, pre mňa už vôbec nie

Foto N - Peter Lázár
Foto N – Peter Lázár

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Peter Pellegrini (Hlas) mal v stredu v rámci predvolebnej kampane podujatie v Kráľovskom Chlmci. Popoludní sa tam presúval z Bratislavy a využil na to lietadlo, ktorým priletel do Košíc. Stroj patrí trnavskej firme DeGarde a jej 80-percentným spoluvlastníkom je poslanec za Hlas Peter Náhlik.

Predseda Hlasu po podujatí v Kráľovskom Chlmci poskytol Denníku N krátky rozhovor, v ktorom tvrdí, že nevie, kto je majiteľom lietadla, pretože Hlas komunikuje iba s prevádzkovateľom a objednáva si ho cez agentúru. Podľa verejného registra lietadiel na Dopravnom úrade je prevádzkovateľom tá istá firma, ktorá stroj vlastní, teda spoločnosť DeGarde.

„Prevádzkovateľ ponúkne cenu, a ak tá je pre nás prijateľná, tak sa dohodneme. Keby to bolo priveľa, tak tým lietadlom, samozrejme, nepôjdeme. A kto ho vlastní, to naozaj nie je dôležité a pre mňa už vôbec nie,“ hovorí prezidentský kandidát.

Komu patrí to lietadlo?

Komu patrí, to neviem, ale objednávame si ho cez

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Pellegrini

Prezidentské voľby 2024

Slovensko

Teraz najčítanejšie