Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyplatí se jet za designem do Vídně?

V minulém týdnu jsme navštívili tradiční veletrh nábytku a bydlení Interior und Wohnung v Rakousku s otázkou: má smysl investovat čas a energii do návštěvy tohoto veletrhu? Otestovali jsme to za vás!

Letošní ročník veletrhu se zaměřil na kuchyně, zahradu a začínající designéry. Mezi cca 450 vystavovateli se bylo na co dívat, celkový dojem byl za nás, dle očekávání, dobrý, přesto jsme nenašli nic „ohromujícího“.

Pastelové barvy v kombinaci s přírodními materiály momentálně ovládají bytový design a tento trend se projevil i na veletrhu. Z „barviček“ byly vidět hlavně lososová, fialová a lahvově zelená, často v kombinaci s přírodním dubem. Každopádně, kdo letos na svém výstavním stánku neměl stůl s opalovanou černou deskou, jako by nebyl. Prakticky na každém stánku jeden takový stál.

A kam příště?

Pokud jde o sledování nových trendů, mnozí stále míří do Milána. Nicméně, pokud potřebujete získat přehled a seznámit se s oborem nábytku, může plně postačit návštěva veletrhů For Interior na začátku dubna v Praze.

Velikost tohoto veletrhu a rozsah nabízených značek jsou srovnatelné s těmi ve Vídni, s jediným rozdílem, že zde převažuje více metropolitního stylu.

Myslím, že klidně v příštím roce návštěvu Rakouska vynecháme a zkusíme to zase třeba až za dva roky.

Pokud se rozhodnete navštívit pražské veletrhy (For Interior + Garden + DesignShaker), které probíhají od 11. do 14. 4. 2024, nezapomeňte navštívit i náš stánek! Představíme vám několik nových produktů a materiálů!

A jako malou pozornost vám posíláme vstupenku ZDARMA, kterou si můžete stáhnout níže.

Tak lovu nových inspirací zdar!

Chci vstupenku ZDARMA

Více informací


 
 
Reklama