Jirešová má trápení s dcerou: 3 MĚSÍCE ZAVŘENÁ NA PSYCHIATRII | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jirešová má trápení s dcerou: 3 MĚSÍCE ZAVŘENÁ NA PSYCHIATRII

Ivana Jirešová a klopýtající dcera Sofie
Ivana Jirešová a klopýtající dcera Sofie (Archiv Blesku)

Vleklé soudní rozepře, ostré hádky a boje o dceru mezi bývalou hvězdou Ordinace Ivanou Jirešovou (46) a jejím ex Ondřejem Höppnerem (†55) mají po letech nepříjemnou dohru. U začínající herečky Sofie Höppnerové (19) se totiž objevily závažné psychické problémy, které vyústily až v tříměsíční léčbu na psychiatrii! Již od tří let měla Sofie dva domovy a jejich střídání často probíhalo za dosti dramatických okolností.

Těžké dětství Její máma, kterou diváci znají především jako barmanku Lucii ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, o ni totiž s novinářem Ondřejem Höppnerem vedla dlouhý boj. Přestože soud svěřil Sofii do střídavé péče, herečka to nerespektovala a docházelo tak i k situacím, kdy šestiletou dcerku mámě za dramatických okolností zabavil exekutor. Válka skončila až Höppnerovou smrtí, když v březnu 2021 podlehl rakovině. „Pro dítě to bude mít následky,“ řekla tehdy k případu dětská psycholožka Tamara Cenková a měla bohužel pravdu.

Píše monodrama

K psychologovi se Jirešová s dcerou chystala již během jejího dospívání, nakonec dnes již plnoletá Sofie musela podstoupit léčbu na psychiatrii. „Píšu si teď monodrama, ve kterém chci i hrát. Je to náročné psaní, ale je to pro mě trochu léčebný proces. Jmenuje se Nemoce a bude to fakt silné,“ prozradila Sofie pro iDnes. „Odráží se tam moje zkušenosti z dětství, které mě poznamenalo,“ naznačila.

Ivana Jirešová: Děsivá úzkost na zubařském křesle!

Video se připravuje ...

Týden venku

A nakonec se rozhodla odhalit celou pravdu. „Diagnostikovali mi hraniční poruchu osobnosti, anorexii a bulimii. Jsem teď po tříměsíční psychiatrické léčbě a tohle je první týden, kdy jsem zase venku a rozkoukávám se,“ svěřila Sofie na prezentaci nového seriálu Lež na pláži, který startuje v pondělí na Primě. Psychické problémy možná stály i za tím, že to na akci poněkud přehnala s alkoholem, takže ji máma Ivana musela odvést domů (Aha! informovalo včera).

Čím především trpí

Hraniční porucha osobnosti se vyznačuje emoční labilitou, impulzivním chováním či problémy s vlastní identitou. Častým symptomem je i sebepoškozování, pokusy o sebevraždu, sklon k užívání návykových látek či poruchy příjmu potravy. Zatímco pro mentální bulimii jsou typické záchvaty přejídání a následné zvracení či hladovění, anorexii charakterizuje především záměrné snižování hmotnosti, které může vést až ke smrti. Mentální anorexie má zároveň vůbec nejvyšší míru úmrtnosti ze všech psychiatrických onemocnění.

Jirešová po vyšetření v Blesk Ordinaci: Problémy se zrakem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
bella.
28. 3. 2024 • 22:24

Střídavou péči beru jako nepřijatelnou a vychovává z děti pololidi, protože pořád jsou tak nějak napůl.
Jirešová je strašná , strašná nána.Místo aby holku tátovi předávala a holka mohla mít víc podnětů, než od omezené Jirešové, dělala takové scény, že rvala dítě z rukou přivolaných úřadníků, řvala , kvílela, že soud měl dát do výhradní péče holku tátovi a střídavku zamítnout.Kdyby tak řvala v divadle,tak OK, ale v divadle ji pár řad od jeviště není naopak vůbec slyšet .
Holka má něco po ní, anorexii vidí u mámy, ta pro sebestřednost a posedlost vlastním tělem zapomíná žít normálně a je z ní už vizuálně chlap

jity
28. 3. 2024 • 09:33

Pamatuji si na ten cirkus co s holkou dělali před kamerou, jak křičela a naříkala. Prala se o ni Jirešová s otcem. Nakonec holka byla u otce a když zemřel tak musela k matce. Tak holt je nervově labilní.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.