Úterý , 21. 05. 2024

Monika

Novinka Činoherního klubu, "Milá Evičko, milý Luďku", představuje inscenaci, která překlenuje generace. Režisérka a autorka Beata Parkanová čerpá z bohatého zdroje korespondence a deníků svých prarodičů a otevírá tak divákům pohled do intimního světa dvou lidí, jejichž vztah přečkal desetiletí. Tento první divadelní počin je poctou běžným životům plným neobyčejných příběhů.

Diskuze k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Výběr článků

Jak upravovat meme obrázky nebo fotky přímo v aplikaci WhatsApp? Jak změnit font textu? Jak si pohrát s nahraným záznamem zvukové zprávy? Zkuste tyto tipy.
Crop top mikiny se těší nejen v této sezóně nesmírné popularitě. I když jsou samy o sobě extrémně módní, potřebujeme vědět, jak je kombinovat, abychom dosáhli požadovaného efektu. Proč je musíte mít?
Voda je pro člověka jeden z nejdůležitějších prvků. Víte, že tvoří až 60 % těla dospělého jedince? Je nezbytná pro biochemické reakce, zásobování celého těla živinami, odstraňování odpadních látek a pro udržování krevního oběhu a tělesné teploty. Jak se ale v létě udržet správně hydratovaní, co se počítá, a co ne?
Je jiná, je svá. Je to Billie Eilish. Do šoubyznysu vplula jako velká voda bez varování a okamžitě z ní začali všichni teenageři šílet. Zlomovým okamžikem byl pro zpěvačku říjen 2015, tedy krátce před dovršením jejích 14 let, když s bratrem Finneasem zveřejnili na SoundCloudu song Ocean Eyes, ze kterého se přes noc stala hudební senzace. A od té doby znal její jméno celý svět.
Situace je kritická. Místo toho, aby děti zamířily do lavic, zůstávají dál doma. Uzavřené jsou kompletně nejen základní školy, ale nově i ty speciální a mateřské. Přesto počet nemocných mezi nejmenšími v posledních dnech roste. Je tak nejvyšší čas začít posilovat jejich obranyschopnost. Soutěžte proto s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia s oceněným vitaminem D a probiotiky, které podpoří jejich imunitu.
Ložnice - místo ničím nerušeného klidu. Také je to naše útočiště či oáza, kde můžeme odpočívat. Ať už je pro vás ložnice čímkoli, je důležité, aby vám byla sympatická a abyste se v ní cítili příjemně.
Jednoduché, vkusné, elegantní, nestárnoucí – bílé boty lze charakterizovat mnoha způsoby. Jejich čistota však vnese notnou dávku vkusu do každého outfitu. To je jistota. A zajisté se ve vašem botníku neztratí. Tak už přestaňte dělat kompromisy, bílou obuv prostě potřebujete!
Taky už vám tohle období přijde zdlouhavé? Cítíte se stále více unavení a bez elánu. Počítáte dny za dnem a doufáte, že se svět vrátí už brzy zpět do starých kolejí. Jenže to stále nepřichází... Co tedy dělat v této době, abyste se cítili lépe? Abyste neprožívali stres, strach, úzkosti, únavu a taky nudu? V dnešním článku vám to prozradím, tak pokračujte ve čtení, abyste si i vy mohli karanténu více užívat!
Každý rok vznikne nějaký song, který pak dobývá žebříčky celosvětových hitparád, slyšíme ho na každém rohu, skáče na nás pomalu i z lednice. Na některé hity časem zapomeneme, ale o takových tu dnes nebude řeč. Až udeří první mrazíky, tyhle letní písničky vás zaručeně rozehřejí a rozproudí vám krev v žilách. Pojďme si připomenout hity, které známe úplně všichni a vždycky si na ně rádi na diskotéce nebo u moře zatancujeme, nebo si je aspoň v duchu zanotujeme.
Červená řepa je doslova vitaminová bomba. Obsahuje mnoho látek, příznivých pro náš organismus. Může se pyšnit například vysokým obsahem vitamínu C, vitamínu B. Mimo jiné také obsahuje další blahodárné minerály, jako je hořčík, draslík, sodík. Je plná železa a kyseliny listové, a tak se doporučuje i při chudokrevnosti. Také příznivě působí na štítnou žlázu, protože v ní najdeme i jód. A jaké má další skvělé vlastnosti?
Police nebo knihovny se dají koupit, ale dost možná toužíte po nějakém originálu, který se tvarem přizpůsobí vaší myšlence. Nebojte se experimentovat a inspirujte se nevšedními poličkami, které jsou vedle své účelnosti samy o sobě stylovým doplňkem interiéru. Za vším tady ale stojí nejdůležitější prvek, kterým je milované dřevo.
O houbách se dlouho tradovalo, že nemají výrazné účinky na lidský organismus. Pokud se ale zaměříme na ty správné, můžeme do těla dostat velké množství zdraví prospěšných látek. A to navíc při malém množství přijatých kalorií, houby jsou totiž z velké části tvořeny jen vodou.

Výběr článků

Při nakupování na internetu můžete narazit na řadu zajímavého. Při házení oblíbených nápojů do virtuálního košíku na vás může vyskočit třeba takzvaný matcha čaj, který vás zaujme pro svou nápadně zelenou barvu. Právě díky ní se nad ním pozastavíte a přemýšlíte, jestli si ho také vhodit či nevhodit do onoho koše. Nakonec však kliknete na "dokončit nákup" s tím, že si ho zakoupíte někdy příště. Pojďme si prozradit, proč se této chyby v budoucnu nedopustit.  
Nastoupili jste na mateřskou dovolenou a přemýšlíte, jak si aspoň něco málo přivydělat k dobru? Nebo v hlavě nosíte už nějakou dobu podnikatelský plán, na který je najednou více času než kdy dřív? Podnikání na mateřské není tabu a není to ani nic nereálného. Dnes se jedná o zcela běžnou věc.  
Společnost Pantone sestavuje každý rok aktuální paletu barev. Vždy dvanáct výrazných odstínů a čtyři neutrální barvy. Z těch výrazných se vybere barva roku, kterou je letos 19-4052 Classic Blue. Klasická modrá je skvělá, protože sluší prakticky všem. Kde najde uplatnění v interiéru a jaký kousek v šatníku bude nejvíc trendy?

Nepřehlédněte

To je tvrdý oříšek, protože LEGO® sad je velice mnoho a liší se od sebe různými vlastnostmi: velikostí kostek, tematikou, barvou, tvarem a dodatečnými funkcemi. Každá stavebnice je jinak přizpůsobena určité věkové skupině. Čím se řídit při výběru kostek? Jak se správně rozhodnout? Napovíme v této publikaci.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek