Lomax

Lomax vystavoval na největším světovém veletrhu zaměřeném na stínící a vratovou techniku

Partneři sekce:

LOMAX vystavoval na největší výstavní akci zaměřené na stínící a vratovou techniku na světě. Veletrh R+T 2024 se konal v termínu od 19. do 23. února 2024 v německém Stuttgartu. Tento veletrh je považován za přední místo pro setkání odborníků a platformu pro inovace. Více než 50 let zde firmy prezentují své inovace a ukazují svá řešení pro klíčová témata v oboru. Veletrh navštívilo 61 155 návštěvníků ze 146 zemí a vystavovalo zde 1 017 společností.

LOMAX se chce aktivně rozvíjet na zahraničních trzích a účastí na této akci chtěl akcelerovat expanzi na evropské trhy. Na veletrhu proběhly desítky relevantních schůzek o nastavení spolupráce se zahraničními společnostmi, čímž chce zajistit další příliv zakázek pro naši výrobu. Produkty jsou vyrobeny z velmi kvalitních materiálů, což je pro zahraniční zákazníky zajímavý bonus oproti konkurenci.

Na veletrhu prezentovali privátní garážová vrata a stínící techniku od venkovních žaluzií přes venkovní rolety až po screenové rolety, které jsou velkým trendem a Lomax má v tomto segmentu velmi zajímavou a širokou nabídku. Za zmínku stojí dvě hlavní inovace, které byly nosným prvkem jejich prezentace:

ZOOMTECH® – unikátní patentovaná technologie předepnutí hřídele pro screenové rolety
Tato technologie kompenzuje průhyb hřídele, a tím umožňuje použití menších průměrů hřídelí a tím menších velikostí boxů i pro velké screeny. Při volbě podomítkové varianty má zákazník nejvíce zateplený překlad, což je v dnešní době drahých energií žádoucí.

Další výhodou je docílení téměř rovné látky bez „V“ efektů a deformací i při velkých formátech. Díky této technologii jsme zvětšili výrobní rozměry z původních 6 x 3 metrů a 18 m2 téměř na 6 x 6 metrů, což představuje 36 m2.

V sortimentu venkovních screenových rolet má LOMAX pro tuto technologii exkluzivitu jako jediný výrobce z České republiky.

Tato patentovaná technologie ZOOMTECH® získala nejvyšší zlaté ocenění za inovaci na tomto veletrhu. Důkazem prestiže této ceny byl zájem zástupců německých výrobců Roma a Warema, kteří kvůli této technologii cíleně navštívili stánek Lomax.

Zdroj: Lomax

Plnohodnotný samonosný systém SN+ pro venkovní žaluzie
Na veletrhu prezentovali prototyp nového způsobu montáže venkovních žaluzií. Paket žaluzie je schován v pevném boxu, který je propojen s robustními samonosnými vodícími lištami.

Velkou výhodnou je rychlost a jednoduchost montáže. Produkty budou dodávány kompletní a tím odpadne nutnost opakovaného zaměření a objednávání žaluzií po částech. Celý produkt se namontuje na budovu stejně jako roleta a poté už je na stavbě, aby si dodělala zateplení a fasádu. Nezanedbatelnou výhodou je, že je objednána celá zakázka najednou a nehrozí, že investorovi dojdou ke konci stavby finanční prostředky a nákup žaluzií odloží.

Zdroj: Lomax

PR článek společnosti Lomax