Hlavní obsah

Šílený zloděj hodiny unikal policistům, nakonec zůstal viset na telefonních drátech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vancouver

Policie v americkém Vancouveru minulý víkend několik hodin naháněla šílence, který v ulicích kradl, na co přišel, a ještě u toho napadl přinejmenším jednoho člověka. Nakonec se uchýlil na střechu a snažil se utéct po telefonním vedení.

Foto: Vancouver Police Department

Zloděj hodiny unikal policistům, nakonec zůstal viset na telefonních drátech.

Článek

Policisté z Vancouveru, což je město v aglomeraci Portlandu v americkém státě Washington, informovali o případu zběsilého zloděje, kterého v ulicích naháněli několik hodin. Muž, později identifikovaný jako Romand E. Stanley, nejprve ukradl několik věcí ze zaparkovaného auta a pak si na nedalekém dvoře přivlastnil kolo.

Krádeže kola si však všiml jeden z místních obyvatel a jal se Stanleyho pronásledovat, přičemž zároveň informoval policii. Zloděj po chvíli kolo zahodil a utekl po svých.

A zatímco policisté začali tyto činy vyšetřovat, dostali hlášení, že muž odpovídající Stanleyho popisu na jiném místě vtrhl do obchodu, sebral zaměstnanci mobilní telefon a ještě jej silně udeřil do hrudi.

Muž o berlích se snažil vykrást pokladnu na poště, vyzbrojil se na to lžicí

Koktejl

Ale sotva na místo dorazila policie, objevilo se oznámení, že pravděpodobně tentýž muž je opět někde jinde, tentokrát na střeše jedné z budov, odkud hází dolů cihly. Tam se již policistům podařilo Stanleyho dohnat, ale potřebovali jej ještě dostat ze střechy dolů.

Na místo dorazil i policejní vyjednavač, ale jeho úsilí vyšlo v první chvíli naprázdno, protože Stanley se rozhodl přelézt na jinou budovu po telefonním vedení. To se mu však nepovedlo a na drátech zůstal viset. Hasiči pod něj přistavili vůz, s jehož pomocí chtěli zmírnit jeho pád.

Stanley však na drátech vydržel přibližně 45 minut, ale pak se již nedokázal déle udržet a nakonec přece jen spadl. Ihned poté byl zadržen a později obviněn z krádeže, loupeže a také ublížení na zdraví, uvedl server Fox News.

Chycen při činu. Policisté dopadli zloděje, když v cizím domě seděl na záchodě

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám