Hlavní obsah

Ceny pohonných hmot se obrátily k růstu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot u čerpacích stanic v Česku se obrátily k růstu. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 v uplynulém týdnu stoupla o 24 haléřů na 38,64 koruny za litr, nafta stála ve středu v průměru 38,53 Kč/l a byla tak o 12 haléřů dražší než před týdnem. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

Ceny paliv v Česku stoupaly na začátku letošního roku, do konce února v průměru vzrostly téměř o tři koruny. Během března dosud stagnovaly či mírně klesaly. Proti stejnému období loni je v současnosti Natural 95 o 1,71 koruny na litru dražší než před rokem, cena nafty je meziročně vyšší o téměř 3,50 Kč/l.

Ve srovnání krajů se pohonné hmoty nadále prodávají nejlevněji v Ústeckém kraji. Litr benzinu tam stojí v průměru 38,08 koruny a nafty 37,94 Kč. Nejvíce motoristé dlouhodobě platí v Praze, kde je nyní Natural 95 průměrně za 39,51 Kč/l a diesel za 39,45 Kč/l.

Foto: Novinky

Průměrné ceny pohonných hmot v ČR k 27. březnu 2024 (v Kč/l):

Benzin i nafta mírně zlevnily

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám