Muž na Vsetínsku se otrávil oxidem uhelnatým, skončil ve vážném stavu v ostravské nemocnici

Foto: ZZS ZK

VSETÍNSKO – Na pomoc šedesátiletému muži ve Francově Lhotě vyjížděly včera dopoledne dvě posádky záchranářů. Podle prvotního hlášení měl být intoxikovaný alkoholem a nešlo ho vzbudit.

Pacienta se na místě nepodařilo probudit ani záchranářům. „Při podrobnějším vyšetření se ukázalo, že muž se nadýchal zplodin hoření a v krvi měl 40 procent oxidu uhelnatého. Jen pro představu – už 25 procent oxidu uhelnatého je život ohrožující stav,“ vysvětlila mluvčí záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vážný stav pacienta lékařka z místa konzultovala s primářem hyperbarické komory v Ostravě. „Záchranáři muži nasadili kyslíkovou terapii, podali infuzi a k dalšímu vyšetření a vyloučení případných jiných zdravotních obtíží jej transportovali na ARO Vsetínské nemocnice. Po podrobném vyšetření pacienta v nemocnici a vyloučení dalších zdravotních obtíží záchranáři muže dále transportovali do hyperbarické komory v Ostravě,“ vylíčila Sluštíková.

Foto: ZZS ZK
Foto: ZZS ZK