Hlavní obsah

Izrael: Armáda v nemocnici Šífa zabila více než 200 členů Hamásu

Foto: IDF

Izraelští vojáci v Pásmu Gazy.

Reklama

Izraelské složky provedly razii v největší nemocnici v Pásmu Gazy, kde se ukrývají i palestinští civilisté, 18. března. Učinily tak na základě zpravodajských informací, že se uvnitř ukrývají bojovníci Hamásu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Izraelská armáda ve čtvrtek uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 200 ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Razii na nemocnici vojáci za pomoci tanků zahájili 18. března.

Stalo se tak na základě zpravodajských informací, že se v areálu skrývají vysoce postavení představitelé Hamásu. Nemocnice přitom slouží také jako úkryt pro palestinské uprchlíky.

Podle izraelských ozbrojených složek během uplynulého dne příslušníci Hamásu, kteří se zabarikádovali na urgentním příjmu nemocnice, vyběhli a začali na vojáky střílet. V posledních dnech se tato situace podle armády několikrát opakovala.

Pacienti z řad civilistů a zdravotnický personál byli podle armády kvůli bojům evakuováni do jiného křídla nemocnice. Armáda tvrdí, že tuto část nemocnice připravila k tomu, aby tam lékaři mohli pokračovat v řádné péči o pacienty.

Za uplynulý den armáda podle svého prohlášení také zabila desítky ozbrojenců ve dvou čtvrtích Chán Júnisu na jihu Pásma Gazy. Armáda rovněž uvedla, že v jižní části Pásma Gazy objevila skrýš zbraní.

Reklama

Doporučované