Denník N

Ako to číta Ivan Mikloš: Politika víťazí nad ekonomikou v USA aj na Slovensku. Je tu jeden zásadný rozdiel

Ilustrácia - Danglár
Ilustrácia – Danglár

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autor je bývalý minister financií.

Viackrát sme sa už v tejto rubrike zaoberali zmenami vo svetovej politike a v ekonomike po globálnej finančnej kríze (2007 – 2009). Zmenami, ktoré ďalej akcelerujú a menia základnú paradigmu politického a ekonomického vývoja, ktorá platila vo svete v ére globalizácie po páde komunistických režimov na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov.

Tejto téme sa venuje aj najnovšia kniha vplyvného amerického intelektuála a novinára indického pôvodu Fareeda Zakariu. Vyšla v týchto dňoch a volá sa Éra revolúcií: Pokrok a odpor od roku 1600 až po súčasnosť.

Zakaria podstatu zmeny vidí v tom, že najdôležitejší

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ako to číta Ivan Mikloš

Bývalý minister financií Ivan Mikloš pre Denník E pravidelne komentuje svetovú ekonomickú debatu a jej dopady na Slovensko.

Ekonomika, Komentáre

Teraz najčítanejšie