Hlavní obsah

Opilci před brněnským gymnáziem machrovali s pistolí a puškou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny dostupné policejní hlídky mířící na místo, zalarmovaná zásahová jednotka. To vše kvůli dvěma opilcům, které nenapadlo nic lepšího než v parčíku u brněnského gymnázia vytáhnout pistoli a pušku s optikou. Naštěstí šlo jen o airsoftové zbraně, oba výtečníci ale i tak skončili na policejní stanici.

Policejní zásah proti mužům se zbraněmi na kuličky. Video: Policie ČR

 
Článek

Dvojice si k manipulaci se zbraněmi vybrala místo poblíž frekventované konečné tramvaje v brněnských Řečkovicích, takřka pod okny místní střední školy. Není se tak čemu divit, že po oznámení mířily do akce všechny policejní síly.

„Policisté na místě zjistili, že puška i pistole, které sice na první pohled věrně připomínaly ostré zbraně, byly jen na airsoftové kuličky,“ konstatoval policejní mluvčí David Chaloupka. Incident se odehrál v pondělí, ve čtvrtek policisté zveřejnili video ze zásahu. „Vypadá to všechno na kuličky,“ říká na videu s úlevou jeden ze zasahujících policistů.

Když došlo na dechovou zkoušku, jeden z mužů nadýchal 2,6 promile a druhý jedno promile alkoholu. „Oba muži mají zaděláno na problém. Jejich airsoftovky totiž spadají do kategorie zbraní, se kterými se pod vlivem alkoholu, navíc na veřejnosti, nesmí manipulovat,“ připomenul Chaloupka.

Policisté navíc při podobných událostech varují, že někdo z kolemjdoucích může mít při sobě opravdovou zbraň, a pokud by nabyl dojmu, že se jedná o reálné ohrožení, nemusí být daleko k tragédii.

Žák si na základní školu v Praze přinesl pistoli. Zasahovalo několik policejních jednotek

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám