Hlavní obsah
Umění a zábava

Ulice: zoufalé utrpení nekonečného seriálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ulice se na českých obrazovkách objevuje od roku 2005. Sami tvůrci uvádějí, že je to seriál o všedních radostech a strastech každého z nás. Podle mě by ale tím pádem měli vyměnit scénáristy.

Článek

Ulici jsem s přestávkami sledoval skoro od začátku. Tak nějak to patřilo k rituálům všedního dne. Přijít z práce, obstarat domácnost, lehnout na gauč a uklidnit se u oblíbeného seriálu. Všichni toho máme za celý den až nad hlavu a příběhy hlavních hrdinů byly opravdu reálnému životu hodně blízké.

První větší pauzu od sledování jsem si dal v období, kdy se Bedřich léčil s rakovinou. Přeci jen touto nemocí trpí mnoho lidí i v mém okolí a nepotřebuji se na to ještě večer koukat. No jo, ale tím se s negativy roztrhl pytel. Mozková příhoda a smrt oblíbené postavy, nevěry, znásilnění, ublížení na zdraví…to vše v relativně krátkém sledu za sebou.

Podívejte, já chápu, že je třeba mít zápletku, děj, rozřešení, udržet sledovanost. Ale takhle? To bychom se vážně nemohli v podvečer koukat na něco méně stresujícího? A co se v Ulici děje poslední půl rok, to už opravdu koukatelné není. Já už si vlastně jen tak pro formu jednou týdně přečtu následující děj a seriál si ani do obýváku nepouštím.

Takovým spouštěčem stresující nálady pro mě byla Karlina nevěra. Zápletka se táhla velmi dlouho, byla nevěrohodná a vyústění do očí bijící nesmysl. S nástupem rodiny Klímů se také nic nevylepšilo. Byť manželský pár Iva s Vítkem tvoří skvělí herci, tato role jim vůbec nesedí. Neustále tragická a ufňukaná Iva je svým upištěným hláskem víc než otravná a mezi ní a manželem neexistuje žádná chemie.

Dějová linka kolem jejich syna Michala a jeho současné přítelkyně Žofky je také příšerná. Slečna vedle něj vypadá spíš jako jeho daleko starší sestra a můžou se oba snažit sebevíc, ta vášeň, kterou mají předstírat, prostě uvěřitelná fakt není. Žofka (kdo proboha vymýšlel to jméno) je od pohledu vyspělá mladá slečna a Michal ještě malý kluk.

No a poslední člen rodiny, Bára, to je jedna velká hromada neustálého stresu, nedůvěry a neštěstí, která už dávno měla sedět u psychoterapeuta. S Brunem jsou sice hezký pár, ale to je tak vše.

A takhle bych mohl pokračovat. Docela by mne zajímalo, kolik takový scénárista bere, protože mi připadá, že se mu zvyšuje plat s každou tragickou událostí, kterou zapracuje do seriálu. Pokud to tak je, tak už chybí asi jen sériový vrah, který by v Ulici začal řádit.

Prosím, dejte tomu seriálu zase zpátky jeho úsměvnost, barvy, humor, inteligentní zápletky a rychlý spád děje, ať se opět můžu koukat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz