Hlavní obsah
Internet a technologie

Výsledek bitvy mezi pozemšťany a mimozemšťany? Naprostá anihilace lidstva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: AI ChatGPT 4

Jistě znáte filmy, ve kterých na zemi zaútočí mimozemská civilizace a země se hrdinně brání pomocí svých nejlepších zbraní a na konci díky svému důvtipu zvítězí. Nic však nemůže být vzdálenější realitě.

Článek

Čím dál častěji se v médiích přetřásá otázka existence mimozemských civilizací, pozorování UFO, utajovaných informací před běžnými občany. A spolu s tím existuje spousta úvah o tom, zda by byli „ufoni“ přátelští, nepřátelští a jak by asi dopadla vzájemná vojenská konfrontace. A mnohé filmy nám předkládají epické bitvy lidstva s mimozemšťany, kde lidstvo nakonec hrdinně zvítězí nebo se minimálně ubrání.

Pojďme se na tyto věci podívat z pohledu čisté logiky a pozemských zkušeností.

Vyjdeme-li z historie válek lidské rasy, je šance, že by nás „ufoni“ nechali být rovna pouze tomu, že by nás museli považovat buď za zcela neškodný, naprosto primitivní druh, něco jako žížaly, nebo by nás měli pro své vědecké účely, jako pokusné myši, nebo by si nás pěstovali tak, jako my si pěstujeme kuřata nebo slepice.

V prvním okamžiku, kdy by nás začali považovat za konkurenty nebo dokonce potencionální hrozbu, zničili by nás dřív, než bychom mrkli okem. Stejně tak v případě, že by potřebovali z nějakých důvodů naši planetu pro sebe. O tom historie válek lidstva hovoří jasně.

Ale pojďme se podívat na to, jak by takový vojenský konflikt dopadl a jak nesmyslné jsou filmy, ve kterých se lidstvo hrdinně brání či dokonce zvítězí. Vezměme si na pomoc známá fakta a pro urychlení pomoc AI. A ještě než začneme, uvědomme si, že pokrok obecně a ve vojenských technologiích obzvlášť se zrychluje takřka geometrickou řadou.

Konflikt armády z roku 1824 (včetně výzbroje) proti armádě z roku 1724  AI popsala takto:

Bitva mezi vojsky z roku 1824 a 1724 by pravděpodobně byla vyrovnaná. Vybavení vojsk v roce 1824 a 1724 bylo ještě docela podobné. Hlavními rozdíly bylo, že v roce 1824 se pušky s bajonety staly běžnou výbavou pěchoty, zatímco v roce 1724 byly stále poměrně novinkou. A že v roce 1824 děla dosahovala většího dostřelu a byla přesnější než v roce 1724. Ochrana vojáků neexistovala, po mořích se stále plavily plachetnice a obě strany jezdily na koních.

Jenomže pokud se posuneme o pouhých 200 let dopředu a představíme si bitvu mezi armádou z roku 2024 proti armádě z roku 1924, je popis AI úplně jiný:

Vojska z roku 2024 by měla proti vojskům z roku 1924 drtivou technologickou převahu. Moderní zbraně, vybavení a technologie by jim umožnily bojovat efektivněji a s menšími ztrátami. Vojska z roku 1924 by se proti moderní armádě těžko ubránila.

Pušky s bajonety proti moderním útočným puškám, děla proti naváděným raketám, koně a jednoduché tančíky proti moderním MBT, dřevěné dvouplošníky proti stealth stíhačkám, písemné depeše proti satelitní komunikaci, fotografování z dvouplošníků proti satelitním snímků, dokonce už i laserové zbraně …

A to jsme se posunuli o pouhých 200 let dopředu a rozdíl ve vývoji technologií je stále pouhých sto let.

Nakonec si představme konflikt mezi armádou z roku 2124 proti armádě z roku 2024. AI hovoří takto:

Bitva mezi vojsky z roku 2124 a 2024 by pravděpodobně byla rychlá a jednostranná. Vojska z roku 2124 by s největší pravděpodobností drtivě porazila armádu z roku 2024 díky své technologické převaze.

Armáda v roce 2124 by byla: robotická armáda s autonomní AI a s energetickými štíty, používala by laserové a energetické zbraně, hypersonická letadla a zbraně s neomezeným naprosto přesným dostřelem, útočící z vesmíru, vojáci s bioimplantáty, nepředstavitelně rychlá vzájemná komunikace a kooperace, nanotechnologické zbraně, orbitální bombardéry … a to se ještě AI drží při zemi …

A tím se dostáváme k cíli našeho článku … jak by dopadla bitva mezi současnými armádami pozemšťanů a mimozemšťany, kteří by byli třeba jen tisíc let ve vývoji před námi? Nebo desítky tisíc let nebo miliony nebo třeba i miliardy …

I kdyby byli jen sto let před námi, neměli bychom nejmenší šanci a během chvilky by celé lidstvo naprosto anihilovali. Stejně jako by neměla nejmenší šanci už armáda z roku 1924 proti té současné. A to vše díky geometrické řadě technologického vývoje.

Takže asi tak. Otázku existence „ufonů“ nelze objektivně doložit, ale bylo by naivní si myslet, že jsme v obrovském vesmíru jenom my. Daleko pravděpodobnější možnost je ta, že jsme obklopeni mimozemšťany, ale díky jejich nezměrnému technologickému náskoku ani nemáme tušení, že jsou všude kolem nás. A buďme rádi, že s námi nemají důvod válčit, protože bychom možná vojenský konflikt ani nepostřehli a bylo by po nás.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám