Hlavní obsah
Názory a úvahy

Na svůj pohřeb nepůjdu, radši skočím na mejdan do pekla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Ne, že by padesátka byla nějaký věk, kvůli tomu si vrásky nedělám. Jenom nechci, aby kvůli mně někdo proléval slzy.

Článek

Za svůj život jsem byla na víc pohřbech, než by mi kdy bylo milé. Nejde jen o to, že někteří lidé umírají v nesmyslném věku, odcházejí kvůli nemoci, z nešťastné lásky, nebo tragicky při nehodě.

V naší rodině si Smrtička každou chvíli o někoho ztupila ostří své kosy a nutila nás prolévat slzy, drásali jsme si duše, zatracovali Stvořitele, ať už existuje, či nikoli. Připravila mě o mámu, když jsem se jí ještě měla motat do sukní a žvatlat dětské nesmysly, odvedla mi bratrance, kterému bylo čerstvých jednadvacet.

Rakví bych se nedopočítala. Slzy by možná stačily na malý přítok Labe. Ale od jisté doby se na kmotřičku s kosou dívám trošku jinak. Někdo by řekl „ezotericky“. Mýlil by se, ale budiž.

Dnes jsem toho názoru, že člověk, který odešel se netrápí. Už ne. Rozhodně ne tímto světem. Jestli v jiném časoprostoru existuje něco, jako jiný vesmír a život, nemohu sloužit, nevím.

Jedna věc je však zcela jistá. Pokud někdy odejdu, chci, aby mé tělo bylo k užitku. Třeba z mé zadní části těla vyraší strom, nebo co já vím, sežere mě liška a pokud nebudu v rozkladu, bude mít slastně plné břicho a chvíli nebude muset lovit.

Jsem morbidní? Ne. Příroda to tak má. Všechno zužitkuje. To jen člověk se vším plýtvá a to i se svým tělem. Nechat je přírodě, poradila by si. Proto chci bydlet co možná nejdál od civilizace, kde umřít opřená zády o kmen stromu, bylo by mi ctí.

Proto nechci pláč, odmítám být zdrojem smutku. Radši si půjdu do pekla šoupnout sandálem na mejdanu a užít si poslední srandu. Ateista jistě může být pohoršen mým rouháním, ale vážně. Jakou byste chtěli svou úplně poslední cestu?

Já takovou, že bych měla chuť se ještě naposledy zvednout k tanci!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz