Denník N

Pellegrini sa v Kráľovskom Chlmci zdôveril, že sa v Bratislave necíti najlepšie

Míting Petra Pellegriniho v Kráľovskom Chlmci. Foto – FB Petra Pellegriniho
Míting Petra Pellegriniho v Kráľovskom Chlmci. Foto – FB Petra Pellegriniho

Pellegrini ďakoval na mítingu s priaznivcami Maďarskej aliancie za podporu, oficiálne ju však od tejto strany nemá.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

“Dobrý deň. Nabudúce snáď aj v maďarčine.“ Prezidentský kandidát a predseda parlamentu Peter Pellegrini takto najprv v zaplnenom Mestskom kultúrnom stredisku v Kráľovskom Chlmci priznal rezervy v používaní jazyku národnostnej menšiny. To, že rodák z Banskej Bystrice neovláda maďarčinu, si v stredu podvečer na podujatí s priaznivcami Maďarskej aliancie vynahradzoval inak.

O Bratislave hovoril ako o mieste, kde sa necíti najlepšie. Zdôrazňoval, že dvadsať rokov svojej politickej kariéry prežíva v uliciach našich miest a obcí, a veľmi málo v hlavnom meste. Aj cestu na východ v stredu popisoval ako príjemnú zmenu.

Stretnutie s dobrými ľuďmi

“Z toho napätého, teraz nie najkrajšieho bratislavského prostredia, som mohol prísť sem, medzi skvelých dobrých ľudí v Kráľovskom Chlmci a okolia,” prihovoril sa ľuďom v kultúrnom stredisku. V meste na juhovýchode Slovenska

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Maďarská aliancia

Peter Pellegrini

Prezidentské voľby 2024

Slovensko

Teraz najčítanejšie