Denník N

Keď budeme všetci ticho, tak im to prejde, hovoria ľudia z Bibiany, ktorí dávajú výpovede

Tím BAB, ktorý podal výpoveď: Lucia Dubravay Trautenberger, Andrej Kolenčík, Lívia Filusová a Jana Vicenová. Foto - Jakub Hauskrecht
Tím BAB, ktorý podal výpoveď: Lucia Dubravay Trautenberger, Andrej Kolenčík, Lívia Filusová a Jana Vicenová. Foto – Jakub Hauskrecht

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (za SNS) novú riaditeľku Petru Flach obhajuje, zamestnanci a zamestnankyne Bibiany však začínajú odchádzať.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Na jeseň sa mal pod hlavičkou Bibiany konať ďalší z ročníkov Bienále animácie Bratislava, medzinárodného festivalu s 34-ročnou tradíciou.

Štvorčlenný tím, ktorý ho pripravoval na čele s Luciou Dubravay Trautenberger, však v Bibiane končí.

Výpovede ku koncu marca podali aj ďalší traja ľudia. Reagujú tak na odvolanie Zuzany Liptákovej z pozície riaditeľky ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou (za SNS), ktorú nahradila ekonómka Petra Flach z Kittsee, rakúskej obce neďaleko Bratislavy, v ktorej žije aj ministerka kultúry.

„Nemyslím si, že náš odchod niečo zvráti,“ hovorí Lucia Dubravay Trautenberger. „Som však dojatá, že sme v našom tíme našli zhodu a odchádzame spoločne. Vnímam to ako odkaz ďalším inštitúciám, ktorým sa v krátkom čase môže stať to isté. Keď budeme všetci ticho, tak im to prejde.“

Dnes o 17.00 h bude pred Bibianou aj verejný protest na jej podporu.

Obávali sa, čo môže prísť

Lucia Dubravay Trautenberger prišla do Bibiany na miesto festivalovej produkčnej ešte

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Martina Šimkovičová

Vizuálne umenie

Kultúra

Teraz najčítanejšie