Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Do boje s odpadky nasazuje obvod osvědčené pytlomaty, lidé se mohou při procházkách zapojit do úklidu

Chcete vyrazit na procházku a k tomu udělat dobrý skutek? Pak se stačí zastavit u takzvaného pytlomatu. U něj si může kdokoli vzít rukavice a pytel na odpadky. Sesbíraný nepořádek z okolí pak stačí přinést zpět na stanoviště. Odvoz zajistí centrální městský obvod. S nápadem přišli před lety obyvatelé Nové Hospody a velmi se ujal.

Pytlomat zavedl třetí městský obvod před třemi lety jako ojedinělou novinku. Ze zkušeností z předchozích ročníků radnice vyhodnotila, na kterých místech se lidí nejvíc zapojují do úklidu a kde má tento projekt největší smysl.

„V letošním roce pytlomaty tedy budou pouze na Nové Hospodě, kde také nápad původně vznikl a kde se obyvatelé do úklidu tímto způsobem skutečně aktivně zapojují,“ vysvětluje starosta centrálního obvodu David Procházka (ANO).

Ke stanovišti může přijít každý, komu vadí nepořádek v jeho okolí. Vzít si tam může rukavice s pytlem na odpadky, který při návratu z procházky zase vrátí zpět. Obvod pak vše odveze. Na Nové Hospodě zůstanou pytlomaty do 12. dubna.

Pytlomaty najdete stejně jako vloni na čtyřech místech Nové Hospody: na rohu ulic K Plzni a Konečná, u vchodů do lesa v ulicích K Merfánům x K Lesu, K Merfánům x Prostřední a u stezky u Vejprnického potoka v Prostřední ulici.

Ohodnoť článek

Foto Městský obvod Plzeň 3

Štítky pytlomaty, úklid, úklidová akce, MO Plzeň 3, třetí obvod, centrální obvod, boj s odpadky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do boje s odpadky nasazuje obvod osvědčené pytlomaty, lidé se mohou při procházkách zapojit do úklidu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.