Hlavní obsah

Bývalý spoluhráč Vaclíka má problém, hrozí mu pět let vězení!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pěkného maléru se dostal švýcarský reprezentant Breel Embolo. V květnu se u basilejského soudu bude projednávat kauza, která se týká mimo jiné i prodeje falešných certifikátů na covid v uplynulých letech. Fotbalový útočník Monaka si údajně dva takové certifikáty v roce 2021 zakoupil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík likviduje šanci švýcarského útočníka Breela Embola v duelu elitní Ligy národů

Článek

Podle informací švýcarského serveru 20Minuten se na Embolův čin přišlo v souvislosti s vyšetřováním nejmenovaného šéfa basilejské pobočky Hells Angels, který je obžalován z mnoha majetkových trestných činů. Má být zapleten i do rozsáhlého mezinárodního investičního podvodu, při kterém investoři přišli o miliony eur.

Šestatřicetiletý rodák z Basileje si prý vydělal spoustu peněz různými nelegálními aktivitami. Mimo jiné právě prodejem falešných certifikátů na covid. Ty získával prostřednictvím pracovnice lékařské laboratoře v Basileji. Na seznamu osob, které si falešné osvědčení pořídily, je prý také Embolo. Za použití padělaného dokladu může být švýcarský reprezentant potrestán peněžitým trestem nebo odnětím svobody až na pět let.

Pro Embola, který zažil dvě sezony v Basileji s českým brankářem Tomášem Vaclíkem, by nešlo o první problém. Před třemi lety se zúčastnil večírku, čímž porušil nařízení o ochraně před covidem. Před policií se údajně skrýval ve vaně. Na toto konto mu klub udělil pokutu 220 tisíc eur (5,5 milionu korun).

Švýcarský fotbalista, který v duelu Ligy národů A v září 2022 přispěl gólem k porážce Česka (1:2), v současné době plánuje comeback na trávníky. Od srpna se dával dohromady po plastice zkříženého vazu v koleně.

Reklama

Související témata:
Breel Embolo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články