Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V dukovanské elektrárně už oslavili Velikonoce. Trhy pomohly dobré věci, lidé pletli pomlázky a barvili vajíčka

Jaderná elektrárna v Dukovanech na Třebíčsku si pro své návštěvníky připravila speciální velikonoční program. Ten se nesl v tvořivém i charitativním duchu.

Na akci dorazilo 400 návštěvníků. „Minulý týden prodávali v elektrárně velikonoční výrobky klienti neziskových organizací, o víkendu si pak návštěvníci infocentra sami vytvářeli velikonoční dekorace," prozradil Jiří Bezděk, mluvčí dukovanské elektrárny. 

Na velikonoční trhy přijely neziskové organizace z blízkého okolí. Výrobky z proutí, velikonoční perníky, textilní výrobky, vonné svíčky, keramiku, ale i beránky a kraslice prodávali zaměstnanci a klienti z organizací Barevný svět, Úsměv, Diakonie ČCE Myslibořice a Dětského domova Klubíčko z Náměště nad Oslavou a Hrotovic. „Zaměstnanci elektrárny tak měli možnost nákupem výrobků podpořit klienty v další práci v jejich dílnách a zároveň si pořídit netradiční velikonoční dekorace nebo pochoutky. Tržba za prodej výrobků dosáhla částky téměř 27 tisíc korun," vyčíslil Bezděk. 

Tematické víkendy se konají v Infocentru elektrárny pro velký zájem již poněkolikáté. Tradičně je to v období před Vánoci a Velikonocemi. Zrekonstruované Infocentrum nabízí pro podobné aktivity atraktivní prostředí. Vedle tematických programů se zde konají také zajímavé přednášky různých osobností, pořádají noční nebo speciální víkendové prohlídky.

O víkendu si lidé na infocentru mohli vyrobit velikomoční dekorace, kdy během dvou dnů přišlo kolem 400 lidí, převážně šlo o rodiny s dětmi. 

Pomlázky, vajíčka, kuřátka v trávě 

Velký zájem byl o pletení pomlázek, barvení vajíček, ale také o velikonočního zajíčka s překvapením nebo kuřátka v trávě. Nechybělo dřevěné divadlo Honzy Hrubce, které přivezlo pohádku Zvířátka a loupežníci. V zaplněném sále pak bylo možné vyzkoušet také 3D brýle a přenést se do útrob reaktoru nebo na 125 metrů vysokou chladicí věž. „V infocentru Dukovany jsme s rodinou opakovaně. Líbí se nám tady, děti si užily nejen tvoření, ale i různé interaktivní prvky, nejvíc se těšily na pohádku,“ říká jedna z návštěvnic.

Ohodnoť článek

Foto Jaderná elektrárna Dukovany | Zdroj Jaderná elektrárna Dukovany

Štítky Velikonoce, elektrárna, trhy, Dukovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dukovanské elektrárně už oslavili Velikonoce. Trhy pomohly dobré věci, lidé pletli pomlázky a barvili vajíčka | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.