Hlavní obsah

V londýnském vlaku pobodali muže. Cestující útok natočili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu odpoledne byl ve vlaku na jihovýchodě Londýna pobodán jeden člověk. S neznámým pachatelem se pral už při nástupu. Podle policie je v ohrožení života. Pasažéři vlaku celý incident natočili. Policie později zadržela 19letého podezřelého, přičemž zabavila i nůž, informoval web listu Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Vlak na zastávce v Londýně

Článek

Oběť i pachatel nastoupili do vlaku v zastávce Shortlands krátce před čtvrtou hodinou odpolední tamního času, uvedla BBC. Na videu natočeném spolucestujícím má na sobě pachatel černou bundu s kapucí, černé kalhoty a má zakrytý obličej.

Zdravotníci pobodaného muže ošetřili již na místě, než byl převezen do nemocnice, kde setrvává v ohrožení života. Rodina oběti byla o události informována krátce po převozu do nemocnice.

„Je to neskutečně znepokojující incident, který se odehrál před dalšími cestujícími a za denního světla,“ řekl o útoku nožem zástupce policejního prezidenta Allan Gregory. Ještě ve čtvrtek by se měl ve vlakových stanicích v oblasti pohybovat zvýšený počet policistů, zatímco vyšetřování bude i nadále pokračovat.

Útok nožem na ukrajinské basketbalisty v Německu má druhou oběť

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám