Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Hradci Králové hořel byt v panelovém domě. Několik lidí se zranilo

V Hradci Králové dnes odpoledne hořel byt v panelovém domě na Benešově třídě na největším hradeckém sídlišti Moravské Předměstí. Několik lidí se zranilo, a to včetně zasahujících policistů. Zřejmě se nadýchali kouře. Hasiči z domu evakuovali 16 lidí. Příčinou požáru byla nedbalost při vaření, škoda předběžně dosahuje 900 tisíc korun.

K požáru bytu ve druhém nadzemním podlaží třináctipatrového panelového domu hasiči vyjížděli po 15:00. Po necelých dvou hodinách dostali oheň pod kontrolu. Muže z bytu a jednu ženu z domu si podle Mencla do péče převzali zdravotničtí záchranáři.

Jako první byli na místě požáru policisté. "Tři policisté se při záchranářských pracích nadýchali zplodin hoření," řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková. Policie podle ní pomáhala i s evakuací, v jednu chvíli měla na místě přes deset hlídek. Byt i chodby domu byly podle hasičů zakouřené.

Evakuovaní mohli využít autobus, který jim přistavili hasiči. "Všichni se již do svých bytů vrátili," mluvčí hasičů Radek Mencl. Nyní podle něj hasiči vyklízejí věci z poškozeného bytu, před dům si na ně nechali přistavit kontejner.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, požár, policie, zranění, Hradec Králové, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové hořel byt v panelovém domě. Několik lidí se zranilo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.